Exclusief voor abonnees

Roos (29): “Hoe kon een man die 2 dagen alleen maar naast me had gelopen, zo diep mijn leven binnenkomen?”

Foto ter illustratie.
Shutterstock Foto ter illustratie.
Corine Koole sprak met twee mensen die in de zomer smoorverliefd op elkaar werden. Hoe ging het verder? En hoe kijken ze daar nu op terug?  Vandaag: Roos (29) en Hieu (38) en hun zomer van 2015.

ROOS

“Mijn ouders waren 25 jaar getrouwd en namen alle vijf de kinderen mee naar Vietnam; Hieu was onze gids. Hij stond op het station van Lào Cai, een vrolijke man van in de dertig met witte tanden en lachrimpeltjes rond zijn ogen. In de dagen erop loodste hij ons door de glooiende rijstvelden van Sa Pa, bamboebossen en langs houten huizen met loslopende kippen en varkens. Wij liepen vaak voorop met z’n tweeën.

“Het waren vooral de kleinigheden die maakten dat ik in de dagen erop tijdens die trektocht steeds zijn gezelschap zocht. Het leek of hij een stukje boven de grond zweefde op zijn sneakertjes, terwijl het lopen mij een stuk zwaarder afging. Veel Engels sprak hij niet, tot persoonlijke gesprekken kwam het dan ook niet, maar op een of andere manier speelden heel andere zaken een rol.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.