Populair bij rijke Britten: de seksvakantie in luxeresort

Thinkstock
Steeds meer Britten ontsnappen tijdens de zomer aan de dagelijkse sleur met een seksvakantie. Dit is niet langer een vulgaire trip naar de achterstraten van Bangkok. Steeds meer succesvolle carrièremensen willen op vakantie hun seksuele fantasieën werkelijkheid zien worden in Jamaica, Mexico en Lanzarote, waar al verschillende seksresorts zijn opgericht.

Steeds meer vrouwen schamen zich niet langer om zichzelf te verwennen in zo een vakantieoord. De Britse Neil Henderson leidt Dare2Travel, een populair reisbureau voor seksvakanties. "De meeste boekingen worden door koppels tussen 30 en 50 jaar gemaakt. Heel wat mensen doen dit ter gelegenheid van hun huwelijksreis of -verjaardag. We organiseren tripjes naar de Hedonism resorts in Jamaica of het oord Desire in Mexico. De meeste van mijn klanten zijn koppels, vaak gaat het om swingers. Ik merk zeker en vast een stijging op in het aantal boekingen. "

Kostprijs
"Deze hotels bieden heel wat verschillende evenementen aan. Je mag je aan seksshows verwachten waar ook het publiek aan kan deelnemen. Daarnaast zijn er verkleedshows of gigantische jacuzzi's waarin je je kan uitleven. Januari is het tijdstip waarop de meeste koppels hun seksvakantie plannen, singles maken deze reizen vooral in de zomermaanden. De omgeving is vaak schitterend, het eten erg lekker. Voor een week je betaal je ongeveer 1.500 tot 2.300 euro. Onze tripjes zijn zo populair, dat volgend jaar al bijna helemaal vol zit", aldus Henderson.  

Getuigenis
Dat geldt ook voor de single 42-jarige Joanne Jones, zij wil deze zomer naar Mexico of de Caraïben trekken. "Ik heb er geen problemen mee te bekennen dat ik op vakantie ga voor de seks. De zon schijnt, je beleeft een mooie tijd en je kunt al je remmingen loslaten. Niemand weet er wie ik ben. Ik heb een heel jaar hard gewerkt, waarom zou ik mezelf dan niet mogen verwennen? Mijn favoriete sekspartners zijn Cypriotische mannen omdat ze niet vies zijn van een experimentje. Ik wil seks zonder verplichtingen, maar doe het altijd veilig, dus ik maak me geen zorgen over mijn gezondheid. Meestal versier ik mannen in de bar van het hotel, ook zij zijn op zoek naar losse seks. Het enige wat ik vaak moet doen is wachten om benaderd te worden, wat vaak nog geen half uur duurt. Vooral het onverwachte aspect van dit soort reizen spreekt me aan, je weet nooit wat er gaat gebeuren."