Exclusief voor abonnees

Polyamorie is in opmars, maar hoe werkt dat, een relatie met z’n drieën? Hans, Len en Lucas doen hun verhaal

foto ter illustratie
Getty Images foto ter illustratie
Polyamorie, daarover gaat het vanavond in het Eén-programma Durf te vragen. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in iets anders dan de klassieke monogame relatie. En steeds vaker willen ze wat traditionele koppels ook willen: “Wie ook de biologische vader wordt, we zullen alledrie de ouderrol opnemen.” Al is het niet zo evident.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Catherine MISTIAEN

  Met alle respect, maar volgens mij is dit een afleidingsmanoeuvre: 1 V met twee/meerdere M. Omdat 1 M met meerdere V, al eeuwen en eeuwen bestaat (polygamie). Polygamie is een verademing voor de V die net bevallen is, borstvoeding geeft, bloedt als een rund daar beneden en zweet als een zeug. Deze kersverse mama is maar al te blij dat de papa 1 van zijn andere vrouwen kan 'lastigvallen', zodat zij alleen met de baby kan zijn, in alle rust. (En zodat ze apart kan slapen!)

 • Verstappen Martine

  Ik vind het al moeilijk genoeg met één laat staan met twee, veel te vermoeiend.

 • Hervé Merckx

  Voor mij niet gelaten, maar in een ander zijn saus doppen laat ik toch aan mij voorbijgaan.

 • Paul Vanmaldeghem

  Tegenwoordig moet alles kunnen, decadentie wordt blijkbaar de norm, niet langer fatsoen en correctheid. Ofwel zijn wij ouderen helemaal verkeerd opgevoed ofwel lijdt de huidige maatschappij aan algemenen normvervaging. Doch ook "alles moet kunnen" zal op zijn grenzen stoten maar heel veel leed en ellende hebben veroorzaakt.

 • Michel Gijbels

  Decadent. Promoot dit toch niet.