Ga naar de mobiele website
^ Top

Perfecte aantal bedpartners: niet meer of minder dan tien

Thinkstock
Wie zich al jaren afvraagt wat het ideale aantal bedpartners is, krijg van een Britse enquête eindelijk het antwoord: tien. Zowel mannen als vrouwen knappen namelijk af op potentiële nieuwe partners die met meer dan 10 exen in bed doken. Maar ook minder dan 10 is niet goed, want dan word je beschouwd als onervaren.

Datingsite SeekingArrangement.com ondervroeg 1.000 van zijn mannelijke en vrouwelijke leden om na te gaan hoeveel vroegere bedpartners een nieuwe geliefde mag hebben.

Tien
De helft van alle vrouwen en 46 procent van de mannen vonden dat tien het perfecte cijfer is. 36 procent van de vrouwen en 42 procent van de mannen verkozen daarentegen een partner met minder ervaring.

Voor een klein aantal vrouwen (11 procent) en mannen (10 procent) was een cijfer tussen 10 en 30 ex-partners ideaal. Slechts 3 procent van alle ondervraagden wilden een partner die de liefde al had bedreven met meer dan 30 exen.

Exact tien ex-bedpartners is dus ideaal, maar dat is natuurlijk niet vanzelfsprekend. Daarom vinden sommigen het beter om gewoon niet op de hoogte te zijn van de seksgeschiedenis van een nieuwe partner. Dat gaf althans 65 procent van de vrouwen en 70 procent van de mannen aan in de enquête. Wat niet weet, niet deert dus.

Advies
Nikki Howarth (26) is één van de leden van de datingsite die wél wil weten met hoeveel vrouwen haar date het bed deelde. "Tien is perfect voor mij. Je wil uitgaan met een man die zelfvertrouwen heeft en weet wat hij doet. Om te weten wat een vrouw wil, heb je ervaring nodig", vindt zij.

Zelf zou ze echter nooit onthullen met hoeveel mannen ze in het verleden seks had. "Mannen vragen mij dat vaak, maar ik zeg het niet, want ik wil het wat mysterieus houden. Mijn advies aan elke vrouw: vertel het niet, zeker als je cijfer boven de tien ligt. De meeste mannen zullen het niet appreciëren."

Stichter van SeekingArrangement.com Brandon Wade formuleerde zijn advies voor de mannen als volgt: "Een echte gentleman, die vraagt nooit aan een vrouw met hoeveel vrouwen ze het bed deelde..." Jullie zijn gewaarschuwd.Meld een bug