Overspelsite Ashley Madison ontkent gebrek aan vrouwelijke profielen

Ashley Madison
Niet dat u na de hele heisa nog van plan was om zich in te schrijven op Ashley Madison, toch ontkent de beruchte overspelsite met klem dat de vrouwelijke profielen nep zouden zijn.

Vorige week brak er algemene commotie uit, nadat uit de gelekte ledenlijst van overspelsite Ashley Madison bleek dat het aantal vrouwelijke inschrijvingen bijzonder klein was, vergeleken met de mannelijke leden.

Oplichting
Dat meldde de technologieblog Gizmodo. Zo zou de site slechts 5,5 miljoen vrouwelijke accounts tellen, terwijl er maar liefst 31 miljoen mannelijke leden waren. Bovendien zouden die profielen nep of non-actief zijn, wat betekent dat de site in wezen één grote oplichting was. "Ashley Madison is een site waar tientallen miljoenen mannen e-mails schrijven, chatten en geld uitgeven aan vrouwen die er niet eens zijn", stond er op de Gizmodo te lezen. Avid Life Media, het moederbedrijf van Ashley Madison spreekt dat nu tegen.

Foutieve analyse
Volgens Avid Life Media zou de verhouding man-vrouw in wezen neerkomen op 1,2 man voor iedere vrouw. Zij gaven in een officiële mededeling aan dat de reporters die de gehackte informatie analyseerden foute conclusies trokken. "Zij hebben het cijfer van actieve vrouwen berekend aan de hand van foutieve data, en hun conclusie is dus verkeerd", aldus Avid Life Media.

Honderdduizenden nieuwe gebruikers
"De laatste weken hebben er zich bovendien honderdduizenden nieuwe gebruikers geregistreerd, waaronder 87.596 vrouwen", vertelt het bedrijf. Gizmodo zou om hun conclusie te ondersteunen, aangegeven hebben dat mannen maar liefst 11 miljoen berichten verstuurden, vergeleken met amper 2049 berichten van vrouwen. Maar "vorige week alleen al hebben vrouwen maar liefst meer dan 2,8 miljoen berichten verzonden", klinkt het bij Avid Life Media.