Ga naar de mobiele website
^ Top

Over en uit: één op tien wordt gedumpt via sms

Tegenwoordig heeft de gsm een grote invloed ons privéleven. Vaak is dat net heel leuk, want we kunnen niet meer zonder de sms'jes van ons lief. Helaas is er ook één sms waar we niét naar uitkijken, maar die één op de tien al eens kreeg. Het gaat om het berichtje waarin staat: het is gedaan.

De cijfers komen uit een enquête van de online gsm expert Recombu.com, die daarvoor 2.000 mensen ondervroeg.

Overspel
Daarin werd ook duidelijk dat één vierde al eens per sms flirtte met iemand anders dan hun eigen vriendin.

Het is dan ook niet verrassend dat één derde toegeeft dat ze in het geniep de gsm van hun partner nemen om zijn sms'jes te lezen. Verder luistert één op tien ook naar zijn voicemailberichten, terwijl één op vijf checkt met wie hij gebeld heeft.

Toch is het twijfelachtig dat ze iets zullen ontdekken. Eén op de tien houdt zijn gsm namelijk voortdurend bij zich, terwijl hetzelfde aantal verdachte sms'jes onmiddellijk verwijdert.

Iedereen
Redactrice Hannah Bouckley: "Sms'jes zijn zo populair omdat het gemakkelijker is om enkele woorden te schrijven en op 'verzenden' te drukken. Zo vermijd je een vervelende confrontatie."

"Bovendien kan het iedereen overkomen, want zelfs Jennifer Aniston werd al eens gedumpt via sms. Terwijl zij toch de mannen voor het uitkiezen heeft", gaat Bouckley verder. "Sms'en is nu eenmaal de manier waarop we vandaag communiceren, dus wordt ook dumpen steeds gewoner."

Toch zijn er ook nog steeds sms'jes die wél voor liefde zorgen. Want naast de vele sms'jes tussen geliefden, werd 11 procent ook al eens via sms meegevraagd op een date. (lbs)Meld een bug