Ouders furieus om schooluitstap naar seksshop

Kos
De directrice van een school in Minneapolis, in de Amerikaanse staat Minnesota, heeft zich de woede van een aantal ouders op de hals gehaald omdat ze met een tiental kinderen een bezoek bracht aan een seksshop.

De uitstap kaderde in de lessen seksuele voorlichting. Directrice en leerkracht Starri Hedges wilde de tieners "in een realistische en veilige omgeving laten kennismaken met seksueel gedrag".

"Wat ik zag tijdens het bezoek was prachtig", zei Hedges aan de New York Post. "De kinderen praatten er zonder schroom of angst over seks met de deskundigen. Sommigen kochten condooms."

Seksspeeltjes
Hoe plezant de leerlingen het ook vonden, de excursie is in het verkeerde keelgat geschoten bij een aantal ouders. Lynn Floyd spreekt van een "vertrouwensbreuk". Hij heeft zijn twee dochters van 11 en 13 van de school gehaald. De vader is in de eerste plaats misnoegd omdat de ouders niet op de hoogte werden gebracht van de controversiële trip.

Hedges geeft toe dat de communicatie met de ouders beter kon, maar benadrukt dat de kinderen niet blootgesteld werden aan pornografisch materiaal. Seksspeeltjes en andere producten kregen ze wel te zien.

Het departement onderwijs in Minnesota heeft geen vinger in de pap te brokken omdat het om een privéschool gaat, zegt woordvoerder Josh Collins. "Maar ik denk niet dat het een goed idee is om met kinderen naar een seksshop te gaan."

Commotie
"Het was de eerste keer dat we zo'n uitstap deden", benadrukt de directrice. En waarschijnlijk meteen ook de laatste keer, want Hedges overweegt niet om de uitstap te herhalen, gelet op de commotie die er ontstond. "Jammer eigenlijk, want de kinderen vonden het plezant", aldus nog het hoofd van Gaia Democratic School.