OPROEP: Ook gescheiden na uw pensioen?

Thinkstock

Heel hun actief leven hebben ze lief en leed gedeeld. Maar in plaats van samen te genieten van hun pensioen, vragen ze de echtscheiding aan: steeds meer 65-plussers gaan uiteen. In 2016 liepen in ons land 505 huwelijken op de klippen waarvan beide partners 65-plussers waren. Het totaal aantal 65-plussers bij een echtscheiding bedroeg dat jaar 1.919. Was u één van hen? Dan kunt u ons misschien vertellen wat er speelde: kreeg u te maken met het Gepensioneerde Mannensyndroom, dat vandaag in onze krant wordt beschreven? Een oude brompot op de sofa, die ineens ook het huishouden wil aansturen en al jouw tijd opeist. Of kwam u, na een druk leven, tot de vaststelling dat samen oud worden dan toch geen goed idee is. Al was het maar omdat haar kleine kantjes niet meer te relativeren vielen als je 24 uur op 24 samenleeft? Doe ons uw verhaal in grote lijnen via een mail naar 3535@hln.be, en we contacteren u zo snel mogelijk.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rudolf jacobs

  wordt er voor de gepensioneerde wel iets gedaan,na het werken dag dagelijks,en ja er zijn er hier die gelijk hebben,venten die ganse dagen op hun kot zitten,wat kan je de dag van vandaag met je luttle pensieontje aanvangen,stel je moet nog huren er zijn er heeel vele hoor,niet iedereen had het gelukt om na 45 jaar nog bij zen eerste vrouw te zijn doe eerst daar maar eens wat aan dan spreken we verder

 • Jef Denijs

  De Belgische staat werkt dat in de hand, een allenstaande heeft een beter pensioen.

 • jos indigne

  Dan krijgt ieder zijn bruto pensioen uitbetaald ,

 • wim rooyakkers

  Er wordt geklaagd over pensioen geld.maar bv grensarbeiders na ruim 40 jaar een mooi pensioen opgebouwd, althans dat denkt men.dan komt de Belgische belasting dienst plots aan de deur.over het pensioen waar men al jaren belasting premie heeft over betaald , willen zij ook nog eens een flinke hap van.

 • Patrick Jonkers

  chantal prez....dat was 50jaar geleden zo.....nu werken ze alle 2om te (over)leven.