Online daten populairder dan ooit: al 8 miljard matches op Tinder

ANP
Het succesverhaal van datingapp Tinder kent maar geen einde. Integendeel, de app nadert de grens van de 8 miljard matches, dat meldt New York Post. In april stond de teller nog op 6 miljard matches, wat betekent dat er zeker een miljard matches per maand bij zijn gekomen.

"Een eervol aantal, maar dat is slechts 1 procent van wat we van plan waren te doen", vertelt de ambitieuze medeoprichter Sean Rad op het Cannes Lions International Festival of Creativity. "Nieuwe mensen ontmoeten is iets dat we allemaal graag willen, maar dat is niet altijd zo eenvoudig. Als je op iemand afstapt, bestaat er het risico om afgewezen te worden. Degene die je wil aanspreken kan bijvoorbeeld ook omringd zijn met vrienden, die je niet durft te storen. Zo zijn er altijd gemiste connecties. Tinder rekent af met al die barrières", zo verklaart hij het succes van de populaire app.

Per seconde wordt er wereldwijd zo'n 16.000 keer geswipet op de app. Vorige maand werd een record aantal matches gehaald: 1 miljard. Dat is bijna het vijfvoudige van het eerdere gemiddelde van 195 miljoen matches per maand.

Oprichter Rad had ook nog een paar tips voor zijn gebruikers over het kiezen van een profielfoto. "Wees jezelf. En vertel een verhaal in je foto's. Portretfoto's en groepsfoto's zijn statistisch niet zo populair, maar foto's met wat meer verhaal erin, een activiteit bijvoorbeeld, doen het juist erg goed."