Online afknappers: té blote en dronken profielfoto's

Te veel make-up, te veel bloot en dronken zijn op social media-foto's zijn afknappers voor dates. Het enige dat dit meisje 'goed' doet is haar zonnebril afzetten.
Thinkstock Te veel make-up, te veel bloot en dronken zijn op social media-foto's zijn afknappers voor dates. Het enige dat dit meisje 'goed' doet is haar zonnebril afzetten.
Als je binnenkort een eerste date met iemand hebt, kun je er maar beter voor zorgen dat jouw online voorkomen klopt. Het leeuwendeel van de vrijgezellen checkt namelijk eerst hun date op internet. Dronken foto's, te veel bloot of te veel make-up scoren geen hoge ogen. Dat blijkt uit onderzoek van TNS onder 10.000 singles in Europa.

Via Facebook en Google worden dates voorafgaand aan het eerste afspraakje massaal gescreend. Er wordt hierbij vooral gekeken naar profielfoto's. Mannen die geconfronteerd worden met een diep decolleté en veel make-up zullen niet snel verleid worden. Een natuurlijke look met een lach valt wel in goede aarde. Een zonnebril zet je maar beter af.

Geen exen
Ook een foto waarop je iets te diep in het glaasje hebt gekeken kun je maar beter verwijderen. 40 procent knapt namelijk af op een dronken kiekje. Ook beelden van ex-geliefde ziet 40 procent liever niet. 21 procent van de singles vindt het jammer wanneer de profielfoto ontbreekt.

Toch zou vier op de vijf van de Nederlandse singles hun date niet annuleren wanneer zij minder flatteuze foto's van de potentiële date online vinden. Nederland is hiermee erg vergevingsgezind aangezien 56 procent van de Europese ondervraagde aangeeft serieus te overwegen om de date af te zeggen. Spanjaarden spannen de kroon, 64 procent wil niet meer op date bij het ontdekken van lelijke foto's.