Ongelooflijk: man ontwerpt sekspoppen voor pedofielen

Een Japans bedrijf ontwerpt sekspoppen van kinderen, voor pedofielen die hun seksuele impulsen onder controle willen houden. De man achter het idee geeft zelf toe seksueel aangetrokken te zijn tot kinderen, en wil naar eigen zeggen met deze pop seksueel misbruik tegengaan.

We hoopten aanvankelijk dat het om een misselijke grap zou gaan, maar niets blijkt minder waar. Japanner Shin Takagi en zijn bedrijf Trottla bestaat wel degelijk, en hij ontwerpt levensechte sekspoppen van kinderen die 5 jaar oud zijn. Het bedrijf bestaat al een tijdje, en heeft wereldwijd klanten.

"Wapen tegen kindermisbruik"
De idee erachter is nochtans goedbedoeld, aldus Takagi. Hij hoopt dat deze poppen een waardig wapen zijn in de bestrijding van seksueel misbruik van kinderen. "We moeten accepteren dat je iemands festisj niet kan veranderen. Ik help mensen om uit te komen voor hun verlangens, op een legale en ethische manier. Het leven is de moeite niet waard als je verlangens moet onderdrukken."

Twee soorten pedofielen
Er bestaan behandelingen voor pedofielen zoals cognitieve gedragstherapie en chemische castraties, in combinatie met andere methoden om bepaalde behoeften te onderdrukken. Ze worden vaak gebruikt, maar kunnen de seksuele oriëntatie van pedofielen naar kinderen toe niet onderdrukken. Volgens psycholoog en seksuoloog Michael Seto van de universiteit van Toronto bestaan er twee soorten pedofielen. Voor sommigen kan de toegang tot kinderporno of dit soort poppen ervoor zorgen dat ze kinderen in het echt met rust laten. Voor anderen zullen deze middelen hun frustratie net vergroten, met een tegenovergesteld effect tot gevolg.