Exclusief voor abonnees

Na een huwelijk van uitsluitend ‘banale seks’, leerde Peter (55) een andere vrouw kennen

Unsplash
Corine Koole interviewt over de raadselen van passie en affectie. Na een lang huwelijk waarin hij uitsluitend ‘banale’ seks had, leerde Peter (55) een andere vrouw kennen. En ging een wereld van fysiek én mentaal contact voor hem open die hij tot dan toe niet voor mogelijk had gehouden. 

“Ik ben 28 jaar met dezelfde vrouw geweest en al die jaren had ik vooral wat je ‘platte seks’ zou kunnen noemen. Rechttoe rechtaan, meestal op de zondagochtend omdat de kinderen dan ook uitsliepen. Penetratiegericht zou je ook kunnen zeggen. En bijna altijd ­uitmondend in een orgasme. Als ik toen onder woorden had kunnen brengen wat ik miste, had ik het misschien wel gedaan, maar ik had geen idee. Alleen een vaag gevoel dat er iets niet klopte. Onze relatie was begonnen toen we heel jong waren, mijn eigenwaarde was niet al te groot. Ik was al blij dat ik iemand had gevonden die van me hield, denk ik achteraf. En dat klinkt treuriger dan hoe ik het toen ervoer. 

“Beiden werkten we als trainer-coach in ons eigen bedrijf. Wij waren een echtpaar dat anderen adviseerde hoe ze hun leven op orde moesten krijgen, maar zelf waren we blind voor onze eigen behoeften. Fantasieën verwoorden, verlangens uitspreken, het was een luxe die ik me misschien best bij mijn vrouw had kunnen permitteren, maar ik wist niet hoe en wij zouden misschien nog steeds getrouwd zijn, met dezelfde bed­rituelen, als zij niet op een dag een einde aan ons huwelijk had gemaakt.

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronald Van Beneden

  Mooi. Respect voor iedereen.

 • Peter de Wachter

  Zo zijn er zovelen en dan komt ineens wat men mid-life crisis noemt. Men beseft ineens dat er meer is, meer moet zijn en het vooral niet Langer moet uitstellen om het te proeven.

 • danny buyse

  Seks heeft niks met graag zien te maken. Je kan iemand doodgraag zien zonder seks en die verschrikkelijk missen bij verlies! Seks is vooral lust en iemand opwindend en aantrekkelijk vinden.

 • rob jurriens

  Heel mooi verhaal....super!! Sex is bevrijdend.

 • ivan aerts

  Ieder zijn ding. We zijn niet allemaal hetzelfde... gelukkig maar.