Met je huisdier in bed? 58% van de partners wil het niet

thinkstock
Vandaag is het Werelddierendag, dus wie weet mag Blackie of Minoes wel voor één keer mee in het 'ouderlijke' bed slapen. Toch ziet 58% van de Belgen het niet zitten om het bed te delen met het huisdier van zijn of haar partner. Voor 15% is een huisdier in bed zelfs reden genoeg om meteen een punt achter de relatie te zetten. Dat blijkt uit een bevraging van datingapp Twoo.

Katten, honden, konijnen of zelfs slangen - dieren hebben duidelijk een speciaal plekje in het hart van de Belgen. Uit een bevraging bij 2000 Belgen op dating app Twoo blijkt dat het merendeel zijn leven zou riskeren om een dier in nood te redden. Sterker nog: één vijfde van de Belgische mannen en één vierde van de Belgische vrouwen vindt dieren belangrijker dan mensen. 

Liever geen beest in bed
Belgen hebben duidelijk een hart voor dieren, maar een goede nachtrust staat toch een trapje hoger. 58% ziet het namelijk niet zitten om het bed te delen met het huisdier van zijn of haar partner. Voor 15% is een huisdier in bed zelfs reden genoeg om meteen een punt achter de relatie te zetten.

Te veel haar? 
"We hebben niet gepolst naar de redenen voor deze afkeer," zegt Lien Louwagie, woordvoerder van Twoo, "maar misschien ligt het wel aan de afkeer voor te veel haar. Uit onze cijfers blijkt namelijk ook dat maar liefst 55% van de Belgen niet zou willen daten met iemand met abnormaal veel lichaamsbeharing." Nochtans zou slapen met je huisdier er voor zorgen dat je van een betere nachtrust geniet. Voor één keer toch eens proberen vandaag?

Voor 15% is een huisdier in bed zelfs reden genoeg om meteen een punt achter de relatie te zetten
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hugo Wouters

  Zo graag men een hond ziet, hij hoort niet in bed. En het is wetenschappelijk bewezen dat bv. een hond kussen onhygiënisch is en tot besmetting kan overgaan.

 • lap gerard

  Heerlijk, dieren in bed. Gezellig en warm. Mogen zelf kiezen wanneer ze bij mij komen liggen.

 • MYRTHE PASS

  Ik heb het gevoel dat hier nog veel lezers dit artikel niet goed begrijpen en blijven reageren dat de dieren hun plaats op de grond is en dit niet goed voor de gezondheid is. Dit artikel bewijst het tegendeel! Reacties over vlooien bij hun dieren, getuigen van een slechte verzorging van hun dieren.

 • stof vod

  liever mijn hond dan scheten of een stinkende adem van een vrouw in mijn bed...

 • h vd

  2 jaar samen geweest met iemand die de hond meer knuffels gaf dan mij... thanks, voor mij niet meer