Menstruatieondergoed in plaats van tampons of maandverband: te mooi om waar te zijn?

Thinx
Na de menstruatiecup is er weer iets uitgevonden om je maandstonden draaglijker te maken, namelijk menstruatieondergoed. Deze onderbroeken vangen dankzij ingebouwde absorberende lagen het menstruatiebloed op, bestrijden bacteriën en drijven vocht af. Ze zijn bovendien ook beter voor het milieu en op termijn spaar je er geld mee uit. Te mooi om waar te zijn?

Een klein jaar geleden werd het eerste menstruatieondergoed voorzichtig op de markt gebracht. In de onderbroeken zitten verschillende lagen ingebouwd die bloed absorberen, vocht afvoeren en bacteriën bestrijden. Het verschilt van merk tot merk hoeveel bloed geabsorbeerd kan worden. Soms de hoeveelheid die in een halve tampon past, dan weer de hoeveelheid die in twee tampons past. Als het broekje “vol” is, stop je het gewoon in de wasmachine.

Dankzij de speciale technologie hoef je volgens merken als Thinx en Lunapanties geen schrik te hebben voor lekken en vieze geurtjes. Omdat de onderbroeken gemaakt zijn van een speciale stof, drogen ze ook nog eens extra snel op na het wassen. Of dat zeggen de merken zelf toch. Werkt het ook echt?

Thinx

Kanttekeningen

Op internet staan talloze recensies van menstruatieondergoed, zowel in video als in tekstvorm. En hoewel bijna iedereen overwegend positief is, worden er toch een paar kanttekeningen gemaakt. Ten eerste kunnen de meeste vrouwen maar moeilijk wennen aan de gedachte van menstruatieondergoed dragen. Bijna iedereen vertelt ook dat ze op “hevigere dagen” het menstruatieondergoed moesten combineren met een tampon, maandverband of menstruatiecup, omdat het anders aanvoelt alsof je een pamper draagt. Dat je verschillende onderbroeken per dag moet gebruiken én wassen, vinden velen ook lastig en bovendien niet bepaald milieuvriendelijk. Maar al bij al is bijna iedereen toch relatief enthousiast.

Ook heel wat vrouwelijke collega’s waren meteen benieuwd naar het menstruatieondergoed, een uitgebreide recensie volgt dus nog de komende weken.

Het menstruatieondergoed van Thinx bestel je hier,  en ook op bol.com kun je tegenwoordig menstruatieonderbroeken bestellen. 
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marie-Claire De Bosscher

  zit je op een feestje, is je broek "vol", naar het toilet om te wisselen en de rest van de avond met zo'n vuile broek in je tas rondlopen, neen, bedankt !

 • Laura DeBacker

  Geef mij toch maar mijn maandverbanden en tampons. Alles moet tegenwoordig milieuvriendelijk zijn en uit de oude tijd. Met mijn menstruatie kan ik me niet voorstellen hoeveel machines ik zou moeten draaien vr enkele van die onderbroeken, met dat bloed zou ik namelijk niet wachten tot de machine vol zit. Ik betaal dan wel €500 extra ‘op enkele jaren tijd’

 • sandy Bekaert

  Ik zeg her nog eens; een menstruatiecup is de beste uitvinding op vlak van menstruatie ooit. Supermakkelijk in te brengen, minder pijn dan bij tampons die de vagina vanbinnen helemaal droog maken, nooit meer "oei, ik heb niet genoeg tampons / maandverband in mijn handtas" wanneer je ergens bent en je bespaart makkelijk meer dan €550 op enkele jaren tijd.

 • SABINE VAN DE KERKHOVE

  We zijn precies op weg naar de bommatijd met een "vod" in de broek :-((

 • luc Vandyck

  Vroeg of laat zit er toch een LUCHTJE aan ; zeker weten .