Meer dan 1 vrouw op 3 wil géén gemeenschappelijke rekening

thinkstock
Overmorgen is het vrouwendag in België. Het uitgelezen moment om eens te kijken hoe vrouwen precies naar relaties kijken, vonden ze bij datingsite Twoo. En daaruit blijkt dat vrouwen best wat eisen stellen aan hun partner.

Geen gemeenschappelijke rekening
Uit de cijfers blijkt dat vrouwen op financieel vlak een grotere onafhankelijkheid willen dan mannen. Zo zegt 37,5% van de vrouwen geen gemeenschappelijke rekening te willen, terwijl slechts 14,3% van de mannen daartegen gekant is. Van de vrouwen die toch voorstander zijn van een gedeelde rekening wil 74% de controle over dat budget, bij de mannen is dat slechts 53%.

Huishouden
Op het vlak van rolverdeling in het huishouden blijkt dat 70,8% van de vrouwen bereid is om thuis te blijven voor de kinderen terwijl de partner gaat werken. Bij mannen ligt dat getal een stuk hoger (82,1%). Bovendien willen vrouwen meer dan mannen dat hun partner mee gaat werken: 34% wil dat haar partner uit werken gaat, ook al verdient zij meer dan genoeg. Bij mannen verwacht slechts 12% dat hun vrouw uit werken gaat.

Financieel onafhankelijk
Lien Louwagie, woordvoerster van Twoo: "Uit onze resultaten blijkt dat vrouwen meer financieel onafhankelijk willen zijn dan vroeger, en een duidelijke visie hebben op de rolverdeling in het huishouden. Met twee gaan werken vinden vrouwen duidelijk de normale gang van zaken, ook al is het gezinsinkomen hoog genoeg."

Diploma
Vrouwen hechten meer belang aan het diploma van hun partner dan mannen: 32% aarzelt om een partner te daten met een lager diploma dan dat van hen, bij de mannen is dat slechts 11%. Een echt probleem wordt een lager diploma nooit: voor 92% van de vrouwen is een lager opleidingsniveau geen volledige afknapper.