Ga naar de mobiele website
^ Top

Mannen met een dotje maken vrouwen wild en wel hierom

Genoeg gezeverd over de billen van vrouwen, afgelopen jaar maakte een blijkbaar even belangrijke trend opmars bij mannen. Niet baarden maar wel een 'manbun', een dot, deed heel wat harten van dames sneller slaan en er is zelfs een duidelijke verklaring voor.

Op Instagram zijn mannen met een slordige dot op hun hoofd al lang 'hot', onder meer de populaire fitnessinstructeur Brock O'Hurn gooit zijn lange lokken vaak op een hoop om het vervolgens vast te maken met een rekkertje. Maar ook heel wat grote sterren omarmen de trend: Leonardo Di Caprio, Jared Leto, Zlatan Ibrahimovic, Chris Hemsworth, David Beckham... Noem een man met lange haren en hij zal waarschijnlijk een dot hebben.

De Britse krant de 'The Guardian' is dan ook benieuwd naar het verhaal achter de manbun en zocht uit wat die nonchalante dot nu net uitstraalt. Volgens hen is het alvast duidelijk: het gaat niet om een snelle oplossing voor warrige lokken maar over veel meer.

Mannen die trend omarmen stralen iets meer uit dan de doorsnee heer en een dot kan dan ook als een soort statement gezien worden. Het vertelt namelijk dat mannen de leemte tussen androgyniteit en mannelijkheid goed kunnen invullen en net dat valt in de smaak bij vrouwen.

Net omdat een manbun erg warrig en nonchalant is, draaien heel wat dames hun hoofd wanneer ze een heer met een dot over straat zien lopen. Het straalt volgens The Guardian mannelijkheid én vrouwelijkheid tegelijk uit zonder arrogant over te komen.

Ook Chris Hemsworth, de meest sexy man ter wereld, omarmt de manbun.
AFP Ook Chris Hemsworth, de meest sexy man ter wereld, omarmt de manbun.

Smile for me bundadddy 😊 #Bundays #manbun #muns #broknot #brobun #topknot #topbun #ilovedabunz

Een foto die is geplaatst door null (@) op

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Gesponsord

Meld een bug