Mannen en vrouwen denken écht verschillend

Grootste onderzoek naar sekseverschillen in de hersenen bevestigen torenhoge cliché

Mannen zijn gemiddeld genomen besluitvaardiger en stressbestendiger dan vrouwen. Vrouwen zijn socialer en georganiseerder dan mannen.
Pexels Mannen zijn gemiddeld genomen besluitvaardiger en stressbestendiger dan vrouwen. Vrouwen zijn socialer en georganiseerder dan mannen.
Zij denkt in emoties en mensen. Hij in zaken en systemen. Het torenhoge cliché klopt wel degelijk: mannen en vrouwen denken écht verschillend. Dat blijkt uit de grootste studie in zijn soort van de universiteit van Cambridge. “Men wil iedereen als gelijk beschouwen, maar dat gaat niet op.”

Als mevrouw straks zucht omdat hij haar gevoelens niet begrijpt. En meneer niet snapt waarom vrouwlief niet enthousiast wordt van die nieuwe wagen: vergeef het elkaar dan. Vrouwen en mannen denken compleet verschillend. Dat dat cliché klopt, is nog maar eens wetenschappelijk bevestigd, in het grootste onderzoek naar sekseverschillen in de hersenen tot nog toe.

Je hebt 26% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • alfons Detemmerman

  Ja de wereld zou al een stap verder zijn moest iedereen begrijpen dat mannen en vrouwen niet hetzelfde hoeven te zijn.

 • Glenn Verbeeck

  Met uitzondering op de regel zeg maar.

 • DIRK VAN DESSEL

  Zou het "glazen plafond" niet eerder veroorzaakt worden door het feit dat in het algemeen mannen zich meestal met hoofdzaken bezig houden en vrouwen zich vaak lijken blind te staren op details, al of nietb ter zake doende ? Uiteraard bevestigen ook hier de uitzonderingen de regel ; er zijn inderdaad wel een aantal zeer competente vrouwelijke CEO's.

 • Frank De Witte

  Dus bij deze is het gerechtvaardigd dat mannen meer verdienen dan vrouwen voor hetzelfde werk.