Mama na virale borstvoedingsfoto: "Ik deel gewoon de waarheid over moederschap"

Deze foto ging viraal en lokte bergen (negatieve) reacties uit.
Elisha Wilson Beach Deze foto ging viraal en lokte bergen (negatieve) reacties uit.
Toen Elisha Wilson Beach de bewuste foto op Instagram deelde met de boodschap "Moederschap is niet altijd mooi. Wat is jouw #momtruth?", had ze nooit verwacht dat het borstvoedingskiekje een internetstorm zou uitlokken. In een openhartig opiniestuk deelt ze haar waarheden over het moederschap en blikt ze terug op de bergen (negatieve) reacties die het virale beeld uitlokte.

Elisha Wilson Beach ziet het zo:

"De realiteit is dat we allemaal dingen doen achter gesloten deuren waar we niet snel openlijk over zullen spreken, uit schrik om veroordeeld te worden. We verliezen ons geduld, proppen ons vol met rommel, dragen kleren die de dag voordien volgesmost werden en slaan een badsessie met onze kinderen over, gewoon omdat we te uitgeput zijn. De waarheid is dat moeders echt geen nood hebben aan nog meer veroordeling, we doen dat zelf al genoeg. We leggen de lat absurd hoog en liggen dan te piekeren over alle dingen die we niet perfect deden. Alsof dat nog niet genoeg is, worden we in de zoektocht naar een beetje steun lid van online mamafora om vervolgens gebombardeerd te worden door tonnen negatieve meningen over onze bewuste keuzes als ouders."

Het is nooit goed
"Thuisblijfmama's zijn lui, werkende mama's zijn nalatig, je kind laten schreeuwen is slecht voor zijn brein, maar door hem altijd vast te houden, kweek je een ongezonde hechting. Durf maar eens in het openbaar te borstvoeden en oh wee als je je kind kunstvoeding vol vergif geeft", gaat ze verder. Het debat over ouderschap is eindeloos en borstvoeding blijft misschien wel een van de gevoeligste topics.

Elisha Wilson Beach

Moederschap zit vol liefde, frustraties, tranen, knuffels en kusjes, rommel en massa's lichaamsvloeistoffen. Kortom: het is niet altijd even proper, maar we doen dag na dag ons uiterste best.

Elisha Wilson Beach

Een foto die is geplaatst door Elisha Wilson Beach (@mylifeisabeach) op

"Oh, de harde oordelen over mij als moeder...pijnlijk! Humor is voor mij altijd een manier geweest om de mindere kantjes van het moederschap te leren aanvaarden. Ik vind dat deze foto dat perfect verbeeldt. Ik heb hem niet gedeeld om een statement te maken, maar wel om een van mijn waarheden te delen en bevriende mama's een hart onder de riem te steken", getuigt Elisha.

Trots
"De waarheid waar ik het meeste trots op ben, is dat ik denk dat ik best een goede mama ben. Natuurlijk kamp ik regelmatig met onzekerheid, pieker ik over al het werk waar ik nog niet toe geraakt ben en de dingen die niet helemaal vlot liepen. En toch, los van alle frustraties, tranen en diepe zuchten, kan ik mezelf de meeste dagen geruststellen dat ik het goed doe. Voila, ik heb het gezegd...nu jij nog", besluit de moeder van twee.

Ik vermoed dat mensen het perfecte plaatje van het moederschap niet graag bevuild zien.

Elisha Wilson Beach
Elisha Wilson Beach