Liefdesexpert tipt hoe je volgend jaar wél een lief vindt: "Daten is niet leuk, maar geef niet op!"

thinkstock
Zelf deed ze er 12 jaar over om haar 'eindman' te vinden. Carla Ketelaar helpt nu andere vrouwen een leuke relatie te krijgen. Ze schreef het boek 'Vind je eindman', een boek vol praktische tips dat zelfstandige vrouwen hierbij helpt. "Binnen een jaar een leuke partner vinden, moet lukken."

Alle leuke mannen zijn bezet, de liefde overkomt je (of niet) en verliefdheid is een voorwaarde voor een goede relatie: zomaar wat misvattingen die breed bestaan, zegt liefdesexpert Carla Ketelaar. Zes liefdeslessen voor vrouwen (en mannen), waardoor je, als je deze opvolgt, volgend jaar niet meer alleen hoeft te zijn met kerst.

1. Niet alle leuke mannen zijn bezet. "Vrouwen zeggen heel vaak dat alle leuke mannen bezet zijn. Onzin natuurlijk. Het is praat voor vriendinnengroepen, waarbij je het gezellig met elkaar eens kunt zijn. Maar het klopt gewoon niet. Ik zie heel veel goede, welwillende mannen. Als je zegt dat er geen leuke vrijgezelle mannen zijn, leg je daarmee bovendien de oorzaak van het niet-hebben van een relatie buiten jezelf. Dat brengt je ook niet dichterbij een leuke relatie."

2. Niet chatten, maar daten. "Als je elkaar via een datingsite of -app leert kennen, moet je vooral niet te lang blijven mailen of chatten. Als je op deze manier begint te praten, start namelijk 'de film'. Je kleurt de antwoorden in met je eigen normen en waarden, je eigen filter."
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marie-Claire De Bosscher

  ben nu 17 jaar single, en heb me nog nooit zo goed en tevreden gevoeld.... en ik heb zelfs nooit een slechte man gehad... toch is het beter op mijn eentje.

 • Doris Fort

  Ja en mannen moeten maar een lelijke vrouw kiesen en niet altijd voor de knappe gaan. We zijn ALLEMAAL oppervlakkig.

 • Johan Bongers

  Het initiatief bij de man laten en hem het eerste drankje laten betalen?? Hallo?? We zijn wel 2017 dames, gelijkheid van mannen en vrouwen gaat in twee richtingen.

 • Hubert Wouters

  Al 40 jaar zoek ik maar krijg telkens deksel op neus. Ik was blijkbaar geen 'bad boy'. Nu hoef het voor mij ook niet meer. Bij mij hoeven ze niet meer langs te komen. En goede raad hoef ik ook niet meer. Heb mijn plan zelf en alleen getrokken en dat ging buiten verwachting goed.

 • Michaël Van Gansbeke

  Iets minder naar de perfectie zoeken, iets meer brave mannen een kans geven ipv steeds graag mee te gaan met players en bad boys en iets minder denken...even kijken of ik niets beters kan krijgen zou ook al helpen.