Licht uit: 3 op 5 verkiezen seks in het donker

Thinkstock
Het is geen geheim dat heel wat vrouwen (en ook mannen) zich schamen voor hun lichaam, zelfs voor hun eigen partner. De conclusie van een nieuw seksonderzoek komt dan ook niet als een verrassing: koppels bedrijven de liefde het liefst ... in het donker.

De gegevens komen uit een enquête van het ondergoedmerk van de Zweedse ex-tennisser Björn Borg. Die werd uitgevoerd in verschillende Europese landen, met minstens 175 interviews per land.

Schaamte
Een overtuigende drie op de vijf ondervraagde Britten vertelden dat het licht bij hen steevast uitgaat tijdens de seks.

Voor bijna één vijfde heeft dat inderdaad te maken met schaamte over zijn of haar eigen lichaam. 18 procent denkt namelijk dat ze naakt niet aantrekkelijk zijn voor hun partner.

Sexy
Toch blijkt dat niet de voornaamste reden te zijn om zonder licht te vrijen. Zo'n 47 procent stelde namelijk dat ze "sexy dingen" het liefst in het donker doen.

Misschien is dat ook de reden waarom 26 procent van de Britse mannen vraagt om het licht uit te doen voor ze beginnen te vrijen. Ook een spannend voorspel moet natuurlijk in het donker gebeuren.

Verschillen
In totaal bleek 65 procent van de Britten het licht al uit te doen als ze in bed kruipen of "als hun partner klaar is voor actie".

Opvallend is wel dat het er in andere landen niet altijd op dezelfde manier aan toe gaat. Amerikanen (64 procent) en Zweden (63 procent) verkiezen ook seks in het donker, maar 56 procent van de Spanjaarden zegt "graag te zien waar ze mee bezig zijn". En jij?