Exclusief voor abonnees

Langzaamaan werd Wim (55) weer mens nadat hij scheidde van zijn hulpbehoevende vrouw. Met Elly vindt hij zichzelf opnieuw uit

Foto ter illustratie.
getty Foto ter illustratie.

“Schenk eens cola voor me in. Pak mijn sigaretten. Ga mijn medicijnen halen bij de apotheek. Smeer een boterham. Je moet de vaat nog doen.” Nadat Manon mindervalide was geworden, vond zij het normaal dat Wim thuis alles deed. Het huishouden, de boodschappen, het eten, de honden uitlaten - naast zijn baan nam hij het allemaal op zich. “Dat doe je nu eenmaal voor de vrouw met wie je getrouwd bent, toch,”

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronald Polutnik

  Als iedereen moet scheiden , als één van de partners hulpbehoevend word door de één of andere omstandigheid . Dan zouden er honderd duizenden moeten gaan scheiden . Oké , t' is maar hoe je het bekijkt en beoordeeld .

 • Mark Boonen

  Opiaten doen veel met je denkvermogen, op opium gebaseerd drogeer je jezelf dagelijks en dat mag je bijna letterlijk nemen. Levensgevaarlijk is die medicatie. Kijk naar al die beroemdheden die de afgelopen 10 jaar gestorven zijn door opiaten o.a. Michael Jackson, Prince, George Michael

 • Verstappen Martine

  Ik kan dat begrijpen, niet iedereen is opgewassen tegen dit. Zeker niet als je vrouw/man je commandeert. Er moet ook ruimte zijn om zelf eens te ontspannen een hobby of eens met de vrienden weg. Er zijn verschillende manieren om toch hulp te krijgen als je partner er even tussenuit wil. Als hulpbehoevende partner moet je dat ook begrijpen. Het moet van twee kanten komen.

 • Ineke van Toledo

  Niet te vlug oordelen, iedere situatie is anders.

 • Benny Janssens

  Elkaar een beetje helpen , iets kan je toch nog doen zeker. dan had dit voor die partner haalbaar geweest, maar niet op deze manier. Dit kan je niet volhouden . doe dit doe dat.Onmenselijk.