Jan (45): “Had ik geweten dat dit soort vrouwen echt bestond, was ik nooit getrouwd”

Corine Koole interviewt over de raadselen van passie en affectie.

Foto door Daria Shevtsova via Pexels
Jan (45) en zijn lief zouden niet weggaan bij hun partners. Dat konden ze hun kinderen niet aandoen. Maar het verlangen bleef knagen, naar een leven samen. Ze bedachten een plan.

'Onze ontmoeting was er een tussen twee mensen die allebei een leven leidden in een zekere mate van sleur. Ons werk bracht ons naar een hotel, we zaten naast elkaar op een bankje in de lobby. Zonder het elkaar te zeggen, wisten we dat we nooit uitgepraat zouden raken. Hoe gaat dat, als je naast elkaar zit. Je knie raakt per ongeluk de knie van de ander, je draait je naar elkaar toe, je buigt je voorover om elkaar te kunnen verstaan. En ook al waren er in de lobby vooral onbekenden die ons waarschijnlijk niet eens opmerkten, dwars door alle verdwazing heen voelde ik een felle trots. Ik zat hier toch maar met deze blonde, zo stijlvolle vrouw. Een uur later liep ik haar naar de auto en dacht: had ik geweten dat dit soort vrouwen echt bestond, ik was nooit getrouwd. Dan had ik gewacht en was ik nog liever in mijn eentje doodgegaan. We kusten bij de auto. Pas toen verdween het besef van voorbijgangers helemaal en in de weken erop begonnen we in het geheim af te spreken, vaak wel drie keer in de week. Soms hadden we maar vijf minuten om elkaar te zien en te kussen, maar daar reden we graag na ons werk twintig kilometer voor om. We gaan ons leven met partner en kinderen niet overhoop halen, dachten we, dit is mooi voor ernaast. We helpen elkaar als het ware ons staande te houden in ons huwelijk.

Je hebt 29% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Standaert

  Dat je hier voor kiest is een misvatting. Het overkomt je zoals een ziekte je te grazen neemt.En, Carlos Simonis, met geiligheid heeft dat niets te maken. Liefde is blind, luidt het gezegde . Als je hals over kop verliefd wordt is daar geen kruid tegen gewassen en doe je dingen waar je later spijt van krijgt. Op het moment zelf is alle ratio zoek. Veroordeel mensen niet omdat ze menselijk zijn.

 • Carlos Simonis

  Ik zeg altijd, stel dat jouw partner vreemd gaat, hoe zou jij je voelen als je daar achter kwam ? Ik vind vreemd gaan een zeer laffe daad, daar bestaan geen excuses voor. En als je daarvoor kiest, want die keuze maak jij alleen voor jezelf, heb dan ook het lef om het thuis te vertellen. En gebruik dat laffe excuus niet dat je het voor de kinderen doet om toch bij elkaar te blijven, terwijl jij buiten de deur je geiligheid niet kan bedwingen door vreemd te gaan.

 • Rudolphe V.DeBaere

  Samen blijven voor de kinderen is ook een dooddoener en in feit is het gewoon lafheid. Kiezen voor het gemak en van 2 walletjes willen eten. Want heeft iemand zich al eens afgevraagd hoe die kinderen zich voelen als de ouders steeds op elkaars kap zitten of als een van de twee vreemd gaat ? Kinderen zijn niet achterlijk. Maar jaren later sleep je dit als kind nog altijd mee. Ik weet waarover ik spreek.

 • Jan Heyvaerts

  Het domste wat je in een huwelijk kan doen is bij elkaar blijven voor de kinderen.

 • Verstappen Martine

  Ge moest u schamen Griet Vandikkelen. Maar je weet loontje komt om zijn boontje. Wie zegt dat hij jou ook niet bedriegt met nog een ander?