Isn't she lovely: muziek van Stevie Wonder zorgt ervoor dat je eerste date een succes wordt

Getty Images
Dacht je altijd dat een perfecte haardos, dito outfit en een leuk gesprek je kans op een tweede date verhogen? Think again! Onderzoekers hebben namelijk zonet ontdekt dat ‘groovy’ deuntjes zoals Stevie Wonders ‘Superstition’ ervoor zorgen dat je eerste date vlotter verloopt.

Voor het onderzoek lieten psychologen van de Canadese McMaster University 15 nummers aan mensen horen die aan het speeddaten waren. Daaruit bleek dat liedjes die je ietwat sensueel doen bewegen zoals ‘Superstition’ van Stevie Wonder er onbewust voor zorgen dat je je meer aangetrokken voelt tot elkaar en sneller nog een tweede keer wil afspreken. Zo zouden vooral de lichte bewegingen met je romp, hoofd en schouders die je op hetzelfde moment maakt met je date ervoor zorgen dat er een intiemere band ontstaat.

Andere soulvolle dansliedjes die hetzelfde effect creëren, zijn Beyoncés hit ‘Naughty Girl’ uit 2004 en ‘Lady Marmalade’ uit de jaren 70 van de meidengroep Labelle.

Sombere nummers zoals ‘Space Oddity’ van David Bowie, ‘Comfortably Numb’ van Pink Floyd en Simon and Garfunkels ‘America’ hadden daarentegen het tegenovergestelde effect, waardoor de kans op een tweede date kleiner werd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.