Ga naar de mobiele website
^ Top

Is een goedkoop condoom even betrouwbaar?

thinkstock
Condooms bestaan er in alle maten, soorten en vooral ook prijscategorieën. Loont het de moeite om te investeren in een duur exemplaar, of zijn goedkope condooms even veilig? Eén-programma 'Voor hetzelfde geld' testte het uit.

Condooms vind je in alle prijscategorieën, van enkele eurocenten voor een basic rubbertje tot 6 euro voor een luxueus exemplaar. Jan Van Looveren en Thomas Vanderveken testten in het consumentenprogramma op Eén 'Voor hetzelfde geld' drie verschillende types condooms uit, en controleerden ze op gebruiksgemak en stevigheid. Conclusie? Kwalitatief gezien vonden ze geen opmerkelijk verschil tussen de drie verschillende soorten. 

Waar moet je dan wél op letten bij de aanschaf van een condoom, als de prijs er niet toe doet? "Let er altijd op dat het condoom een CE-label heeft," tipt seksuologe Mieke Mievis. "Dat wil zeggen dat ze veilig en getest zijn. De keuze van een condoom is verder eigenlijk veel meer een persoonlijke kwestie." Let ook altijd op de houdbaarheidsdatum, zodat het condoom zeker nog goed is. Rubber vergaat, waardoor het condoom kan scheuren als je het toch nog gebruikt na de houdbaarheidsdatum.
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Sven Kerstens

    En die gaan dan staken omdat er te weinig geld is terwijl er aan zo n onzin veel geld word uitgegeven?

Meld een bug