Exclusief voor abonnees

In deze parenclub zijn vrouwen de baas: “Wij bepalen hoe ver we gaan en met wie”

Marlies Wessels
In parenclub Wilpenhof draait het om de seks én de gezelligheid. Maar hoe werkt dat nou, een avondje naar de parenclub? Journalist Pam van der Veen draait een avondje mee. Achter de bar.

Op de rand van het bed zit een knappe vrouw van een jaar of 25. Ze draagt een babydoll van roze zijde en zwart kant en maakt het enkelbandje van haar eerder uitgeschopte hooggehakte schoen weer vast. “Sorry, mag ik er even langs?’’ vraagt schoonmaakster Martha. Met in haar ene hand een spuitflacon en in de andere een doek kruipt ze op het kunststoffen vierpersoonsmatras. “Ik hou van poetsen”, zegt ze, terwijl ze fanatiek het bed afneemt met desinfecterende alcohol. “Ik maak nog elke week schoon bij mijn dochter, terwijl die allang niet meer thuis woont.”

Als ze klaar is, stapelt ze de sierkussens midden op het bed op. “Ze moeten precies zó”, legt ze uit. “Want als ze straks anders liggen, weten wij dat het bed weer gebruikt is en poetsen we het opnieuw.” Martha klikt een zaklantaarn aan en laat de lichtbundel over het matras gaan. “Een UV-lamp”, zegt ze. “Als je nu ergens witte spikkels ziet oplichten, dan weet je dat daar nog iets ligt. Maar als ík een matras heb schoongemaakt, hoef je daar niet bang voor te zijn.” Ze pakt het stapeltje gebruikte handdoeken op dat naast het bed ligt, en loopt kordaat het kamertje uit.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Andy Verachtert

  Parenclubs beschadigen op de lange duur de relatie.

 • Rudi Goossens

  Mensen zonder moraal, niet veel beter dan beesten...

 • Laetitia Dubois

  Dit is natuurlijk geen bordeel, hoe dwaas kun je zijn om dit te zeggen. In een bordeel betaal je een persoon (vrouw of man), waarvan dit zijn werk is, om seksuele betrekkingen te hebben. In een parenclub betaal je ingang om eten en drank te krijgen, om de dj te betalen en om van de leuke sexy ruimte/faciliteiten te genieten. Niemand wordt betaald om daar iets te doen van seksuele activiteiten.

 • james vroman

  de ene gaat naar de aa club en de andere naar de parenclub ..

 • Jo Van Caenegem

  Sommigen zien dit als op restaurant gaan, anderen als schande. Het bestaat doordat er een economie zich met opportunisme verenigt. De morele bezwaren zijn er door onderlinge sociale machtsverhoudingen in relaties.