Huwelijksadvies uit de 50's waar je mond van open valt

Thinkstock
De gelijkheid tussen mannen en vrouwen is nog steeds niet helemaal een feit, vraag maar aan dat glazen plafond. Maar als je denkt dat het vandaag de dag slecht gaat, wees dan blij dat je niet in de jaren '50 leeft. De tips uit dit oude huishoudboek doen je mond openvallen.

De pagina 'tips om je man te verzorgen' komt uit een huishoudboek uit 1950. De tips werden vorige week op Facebook gepost en werden daar meteen druk gedeeld. Het zijn dan ook bizarre taferelen:

1. Zorg dat het eten op tafel staat
Plan een heerlijke maaltijd en zorg dat die op tijd klaar is. Begin er desnoods de avond ervoor al aan. Dit is een manier om hem duidelijk te maken dat je aan hem denkt en bezorgd bent om zijn noden. De meeste mannen hebben honger als ze thuiskomen en een goede maaltijd hoort bij je welkom.

2. Maak jezelf ook klaar
Voor hij thuiskomt neem je best een pauze van 15 minuutjes, zodat je frisser bent als hij thuiskomt. Werk je make-up bij, doe een lint in je haar en zorg dat je er goed uitziet. Hij heeft de dag doorgebracht met mensen die moe zijn van het werken. Wees dus opgewekt en wek zijn interesse. Zijn saaie dag zou wel eens een opkikker kunnen gebruiken.

3. Ruim de rommel op
Ga door het huis voor hij thuiskomt en verzamel schoolboeken, speelgoed, kranten... Ga dan met een stofdoek over de tafels. Je man zal het gevoel krijgen dat hij een hemel van rust en orde heeft bereikt. En jij zal er ook vrolijker van worden.

4. Maak de kinderen klaar
Neem de tijd om de gezichten en de handen van je kinderen te wassen, kam hun haar en verander hun kledij indien nodig. Ze zijn kleine schatten en hij wil dat ze er ook zo uitzien.

5. Maak minder lawaai
Zorg dat er bij zijn aankomst geen geluid is van de (vaat)wasmachine of de stofzuiger, en vertel de kinderen dat ze stil moeten zijn. Wees blij om hem te zien en begroet hem met een warme glimlach.

6. Een paar don'ts
Begroet hem niet met problemen of klachten, en klaag niet dat hij te laat is voor het eten. Je moet begrijpen dat dit kleine dingen zijn in vergelijking met de zware dag die hij misschien gehad heeft.

7. Maak het hem comfortabel
Laat hem achteroverleunen in zijn gemakkelijke stoel of stel voor dat hij even op bed gaat liggen. Zorg dat er een fris of een warm drankje klaarstaat. Pof zijn kussen op en trek zijn schoenen uit. Spreek op lage, zachte en aangename toon. Laat hem relaxen.

8. Luister naar hem
Misschien heb je dingen die je hem wil vertellen, maar zijn thuiskomst is daar niet het moment voor. Laat hem eerst praten.

9. Maak het zijn avond
Klaag nooit als hij je niet mee uit eten neemt. Probeer te begrijpen dat zijn wereld er een is van zware druk en dat hij thuis wil komen om te ontspannen.

10. Je doel
Maak je huis een plaats van vrede en orde, waar je man zijn lichaam en geest kan heropladen.

The good aul days!