Exclusief voor abonnees

Hollywooddiva valt voor arbeidersjongen: het overkwam Peter Turner uit Liverpool

'Het leeftijdsverschil was natuurlijk wel een gevoelig punt voor haar'

Gloria Grahame in Human Desire, 1954
Photonews Gloria Grahame in Human Desire, 1954
Het notoire liefdesverhaal van femme fatale Gloria Grahame is verfilmd. Haar lief van toen, Peter Turner, wil de roddels corrigeren.

Daar staat hij, Peter Turner, 66 jaar inmiddels, kaal, geheel in het zwart, dat dan wel strak afkleedt, maar zijn flinke buik niet kan verbergen. Hij houdt een taxideur open. We gaan op tour door Liverpool, de stad van voetbal en The Beatles, maar voor Turner, die er geboren werd, vooral de stad waar hij de liefde van zijn leven ontmoette, de Hollywoodactrice Gloria Grahame. Hij schreef er een boek over, Film Stars Don't Die in Liverpool (1986), dat nu verfilmd is, met Annette Bening en Jamie Bell in de hoofdrollen.

Eind jaren zeventig ontmoette Turner, een arbeidersjongen, Grahame in Londen en kreeg hij een affaire met de Hollywoodster. Haar faam was op dat moment allang niet meer wat ze geweest was. In haar hoogtijdagen, eind jaren veertig, begin jaren vijftig, was Gloria Grahame (1923 - 1981) een geliefde femme fatale in het film noir-genre.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.