Hoe stuur je een goed bericht naar een online match?

Thinkstock
Je ziet iemand die je leuk vindt op een datingsite: mooie foto's, een tof profiel. Dus wil je contact opnemen. En dan begint de stress: hoe grappig moet ik zijn? Wat is een origineel bericht? Zal ik wel een antwoord krijgen? De datingexperts van Parship helpen je op weg.

Kort is goed
Stuur niet meteen een ellenlange mail, dat kan iemand afschrikken. Je hoeft ook niet je hele levensverhaal in dat eerste contact te stoppen, een beetje mysterie mag  blijven. Of je komt over als  iemand die heel graag over zichzelf praat. Ook niet meteen de beste eerste indruk.

Vertel iets nieuws over jezelf
Er staat al wat informatie in je profiel, maar misschien kan je nu iets extra's toevoegen? Vertel iets meer over je interesses of je hobby's. Eventueel kan je dat als aanleiding nemen voor je bericht.

Stel vragen
Probeer wat meer te weten te komen over de persoon die je schrijft. Zo toon je interesse en geef je de ander al een mogelijkheid om makkelijk te reageren. Heel eenvoudige vragen zoals 'Wat is het laatste goede boek dat je gelezen hebt?' kunnen al een goed gesprek op gang brengen.

Gebruik spreektaal
Je mail mag netjes en verzorgd zijn, maar te formeel is vreemd. Het moet toch lijken alsof je op een feestje een ontspannen babbeltje met elkaar slaat.

Laat duidelijk blijken waarom je contact zoekt
Zeg niet gewoon 'Je stond tussen mijn partnervoorstellen, dus ik stuur je maar een bericht.' Laat weten waarom je iemand leuk vindt, waarom dat profiel je precies opviel.

Meer tips over online dating vind je op www.parship.be.