Hoe je lengte je seksleven beïnvloedt

Thinkstock
Neen, we hebben het hier niet over de grootte van een bepaald lichaamsdeel, maar over je lengte in het algemeen. Wetenschappers aan de Chapman University in Californië hebben immers onderzocht hoe het aantal centimeters tussen kop en teen ons seksleven beïnvloedt. En dat blijkt verrassender dan gedacht.

Na meer dan 60.000 mannen en vrouwen te vragen naar hun lengte en hun aantal bedpartners, kwamen de wetenschappers tot de volgende conclusie: langere mannen hebben meer succes in de slaapkamer. De grootste rapporteerden gemiddeld 12,3 seksuele partners, de kleinste 9,4. Wie 'gemiddeld' was van grootte zat rond de 11,7 partners.

Op zich natuurlijk weinig verrassend: het cliché wil nu eenmaal dat vrouwen gek zijn op grotere mannen. Maar ook bij de vrouwen werd het stramien bevestigd: hoe langer de vrouw, hoe meer partners ze heeft. De langste hadden het over 10 partners, de kortste hadden er gemiddeld 8,2.

Waar de wetenschappers echter vreemd van opkeken, was het kleine verschil tussen de cijfers, zeker bij de mannen. Ze hadden verwacht dat kleinere mannen heel wat minder mensen in bed kregen tijdens hun leven. Een studie uit 2014 van de New York University kan echter een verklaring leveren: volgens die gegevens zijn kleinere mannen betere partners. Ze zijn meer geneigd om in het huishouden mee te helpen en verdienen niet slecht. Daarnaast scheiden ze minder snel dan langere mannen. En volgens een studie in de Journal of Sexual Medicine hebben ze ook nog eens vaker seks. Het is maar dat jullie het weten.