Hoe een depressie het seksleven van deze vrouw ruïneerde

Twitter
Crista Anne deelt heel haar leven op Twitter en noemt zichzelf een professionele 'oversharer'. Toen de Amerikaanse moeder merkte dat antidepressiva haar seksleven verstoorden, vond ze het niet meer dan normaal om deze problemen ook op het net te zwieren. Haar intieme dagboek lokte een storm van kritiek uit, maar Crista krijgt ook heel wat lof van lotgenoten.

De depressieve mama heeft haar zoektocht naar een orgasme in een live-blog gegoten in de hoop lotgenoten te kunnen helpen gelijkaardige problemen te overwinnen. Crista: "Ik kamp al zolang als ik me kan herinneren met een depressie. Dus toen ik mezelf bevredigde en geen orgasme meer kon bereiken door antidepressiva, startte ik het project #OrgasmQuest op. In de hoop weer meer plezier aan seks en zelfbevrediging te beleven." Het doel van deze queeste? De mama van drie wil minstens een keer per dag tot een hoogtepunt komen.

Volgens seksexperte Lisa Turner komt het vaak voor dat vrouwen geen orgasme kunnen krijgen. Studies suggereren dat 43 procent van de dames zelden of nooit tot een hoogtepunt komen. Anne zegt dat er nog steeds een taboe rond dit onderwerp bestaat, en dat het voor zowel vrouwen als mannen een afknapper kan zijn. Zeker wanneer dit in het openbaar besproken wordt. "Als mensen bekennen dat hun medicatie hun seksleven verstoort, krijgen ze weinig erkenning. Toen ik het er met mijn dokter over had, kreeg ik verschrikkelijke verhalen van honderden mensen te horen."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De blogster legt uit dat seks voor haar een wapen in de strijd tegen depressie is. "Het betekende altijd een boost tijdens donkere dagen." De eerste post voor #OrgasmQuest ging zo: "Ik heb een zware depressie, ik kwam zo uit de baarmoeder en zal zo voor de rest van mijn leven blijven. Nadat ik een spiraaltje liet inbrengen, medicatie voor fibromyalgie en antidepressiva nam, verdween de mogelijkheid om een orgasme te krijgen. Ook tijdens seks met mijn partner kwam ik niet meer tot een explosief hoogtepunt. Het was wel leuk, maar niets in vergelijking met wat ik vroeger voelde. Toen hielp seks me om me mentaal, emotioneel en lichamelijk weer op te laden."

Anne ontdekte snel dat ze wel een hoogtepunt kon bereiken met de hulp van seksspeeltjes, dit hielp ook tijdens vrijpartijen met haar partner. Maar bij het masturberen lukte het nog altijd niet. "Masturbatie is een deel van mijn identiteit en het is niet iets dat ik wil opgeven." Haar zoektocht naar een solo-orgasme duurt tot op heden nog steeds voort.

Crista heeft sinds haar biecht heel wat negatieve reacties gekregen, de mama heeft zelfs al heel wat bedreigingen ontvangen. Ook trekken andere twitteraars haar opvoedingskwaliteiten in twijfel. Gelukkig komen er ook heel wat positieve woorden van mensen die opgelucht zijn door de eerlijkheid van de mama over het effect van antidepressiva op het seksleven van vrouwen. De Amerikaanse is duidelijk niet de enige waarbij medicatie de pret in bed verstoort. Veel lotgenoten zijn net blij met de open- en eerlijkheid van Crista Anne over haar queeste naar een explosief orgasme.