Hoe Ariana Grande je liefdesleven beïnvloedt: Grande-ing is nieuwe datingtrend

EPA
Wie Ariana Grande zegt, denkt onmiddellijk aan haar hoge paardenstaart, aanstekelijke hits en haar woelig liefdesleven. Zelfs in zo'n mate dat de zangeres een invloed uitoefent op het datingleven van mensen wereldwijd. Op een positieve manier, gelukkig. 

Stashingsubmarineingbreezinglove bombing ... Het lijstje met datingtrends is lang, en jammer genoeg zijn ze ook allemaal best vervelend. Net daarom is de datingvorm à la Ariana Grande een heuse verademing. De zogezegde trend - toepasselijk Grande-ing genoemd - is gebaseerd op ‘Thank U, Next’, een hitje van de 25-jarige zangeres. Dat nummer is gewijd aan haar voormalige vriendjes, waaronder de overleden rapper Mac Miller en de stand-upcomedian Pete Davidson. Met die laatste was ze zelfs eventjes verloofd. 

De tekst gaat verder onder de video.

Bij zo’n nummer zou je haast verwachten dat het een uitgerekte klaagzang over alle exen wordt, maar niets is minder waar. Integendeel: ze neemt de tijd om iedereen te bedanken. “Eentje heeft me geleerd wat liefde is, van de anderen heb ik geleerd over geduld en pijn”, zingt ze met haar engelenstem. “Ik heb je graag gezien en veel verloren, maar daar probeer ik me nu niet op te focussen. Ik kijk liever naar wat je me gegeven en geleerd hebt.”

Dat is een verfrissende kijk op een breuk. Eentje die veel weerklank krijgt bij millennials. Dat blijkt uit een rondvraag van Plenty of Fish, één van de grootste datingsites ter wereld. Volgens die enquête wil maar liefst 50% een voorbeeld nemen aan Ariana Grande en op een positieve manier terugblikken op hun vorige relatie. 

Dat is een goed idee, meent relatietherapeut Sara Ouimette. Ze krijgt ook heel wat mensen over de vloer die hetzelfde nastreven: zij willen de gelukkige herinneringen onthouden en lessen trekken uit de mindere momenten. “Tijdens de sessies gaan we na waarom sommige relaties zijn afgesprongen”, legt Ouimette uit. “Tot wie voel ik me aangetrokken? Waarom? Op welke manier voel ik me nog steeds gekwetst en hoe kan ik hierover communiceren?” Hierdoor leer je jezelf ook beter kennen en kan je de break-up een plaats geven. Zo hebben je volgende relaties ook meer kans op slagen, besluit Ouimette. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.