Hier wonen de meest kinky Belgen

Thinkstock
Ah, 50 Shades of Grey: het boek heeft een grote invloed gehad en de ondeugende kant van heel wat mensen losgemaakt. En dat is ook te zien aan de verkoopscijfers van Pabo.be, Europa's grootste erotiekwarenhuis: de zweepjes en handboeien gaan vlot de deur uit. En opvallend: vooral de Limburgers en Walen hebben een kinky kantje.

Jawel: de Limburgers nemen het voortouw als het om de verkoop van zweepjes gaat. Van alle zweepjes die bij Pabo.be besteld worden, wordt 19 procent bij een inwoner van deze provincie thuisbezorgd. Handboeien en maskertjes vallen in Limburg dan weer een stuk minder in de smaak. De handboeien gaan in ruim 26 procent van de gevallen naar de provincie Namen, terwijl de maskertjes het vaakst (7 procent) naar Waals-Brabant verscheept worden. In Namen worden trouwens ook de meeste condooms met een smaakje verkocht. Kinky jongens, die Walen. Luxemburgers zijn dan weer een stuk minder te vinden voor BDSM-speeltjes: daar zijn handboeien en zweepjes het minst populair.

De grootste boezem
De Walen zijn trouwens ook het best gezegend als het om boezems gaat. Vrouwen in Luik hebben de grootste borsten van ons land, op de voet gevolgd door de dames uit Waals Brabant. De cupmaten D, E en F worden in deze provincies het meest verkocht. In Namen en Oost-Vlaanderen worden de meeste beha's met de kleinste cupmaat A verkocht, bijna 13 procent. Een verklaring is hiervoor niet meteen te vinden: je cupmaat is grotendeels genetisch bepaald, al hebben ook hormonen in het grondwater en je eten enige invloed.

En hoe zit het dan met de lengte van het mannelijke geslacht? Volgens de verkoopscijfers van Pabo zijn opnieuw de mannen uit Luik het grootst geschapen (zou er toch iets in dat grondwater zitten?). Daar worden ruim twee keer zoveel (ruim 20 procent) XXL-condooms besteld dan gemiddeld in België. Ook de mannen in Vlaams-Brabant kopen ze veel (15 procent), in tegenstelling tot Brussel, waar veruit de minste XXL-condooms worden verkocht, slechts 1 procent.

Seksuologe Kaat Bollen nuanceert deze laatste cijfers echter meteen: "Het kan ook zijn dat die mannen vooral een groot ego hebben. Het vergt nader onderzoek of ze écht groot geschapen zijn, of dat ze gewoon iets te optimistisch waren toen ze condooms bestelden."