Het geheim van goede seks? Timing!

thinkstock
De sleutel tot geweldige seks? Gek genoeg niet de ideale partner of seksuele chemie, en al helemaal geen ongelooflijke slaapkamer skills, zoals je misschien zou denken. Wat dan wél? Een goed gevoel voor timing, zo blijkt. Ja, echt.

En laat die timing nu ook net het grootste verschil tussen en mannen en vrouwen zijn.

2 Minuten
Volgens een artikel van dokter Harry Fish hebben de meeste mannen zo'n twee minuten nodig in bed. Vrouwen, daarentegen, zouden er liever wat langer over doen.

In die these krijgt Fish de steun van een onderzoek van Petr Weiss en Stuart Brody. Zij vroegen 2.360 vrouwen hoe vaak ze een orgasme hadden met hun partner, hoeveel tijd ze spendeerden aan voorspel en hoeveel tijd ze effectief seks hadden met elkaar.

Haast en spoed is zelden goed
Uit de resultaten bleek dat de duur van de feitelijke penetratie sterk gerelateerd was aan de regelmaat van het vrouwelijke orgasme. Vrouwen die zo'n 10 minuten in bed doorbrachten met hun partner, gaven aan in 50 procent van de gevallen een orgasme te krijgen. Zij die 11 tot 20 minuten tussen de lakens spendeerden, kregen in 62 procent van de gevallen. En de dames die langer dan 20 minuten vreeën met hun partner, bereikten in - u  raadt het al - 72 procent van de gevallen een hoogtepunt.

Ook uit dit onderzoek bleek dat mannen echter al binnen de 2 minuten hun klusje konden klaren, al bleef hun vrouwelijke partner daarbij wel gefrustreerd achter.