Hackers kraken website voor overspel en dreigen nu gebruikerslijst vrij te geven

thinkstock
Een moralistisch hackerscollectief dat zichzelf 'Impact Team' noemt heeft de bekende Amerikaanse 'scheefpoeperswebsite' AshleyMadison gehackt. De hackers eisen sluiting van de site en dreigen de privégegevens van de 37 miljoen gebruikers openbaar te maken.

In een lange verklaring zegt de groep hackers de hele database van AshleyMadison in handen te hebben, waaronder een gebruikerslijst met naam, adres en creditcardgegevens én persoonlijke seksuele fantasieën. Daarnaast zou Impact Team ook informatie van het moederbedrijf, Avid Life Media, hebben buitgemaakt, zoals financiële overzichten en personeelsadministratie.

Impact Team eist dat ALF de website permanent offline haalt en dreigt anders elke dag nieuwe persoonlijke gebruikersgegevens online te zetten. "Jammer voor die mannen, het zijn scheefpoepende klootzakken die geen discretie verdienen", schrijft het hackerscollectief.

Noel Biderman, de baas van Ashley Madison, bevestigt de hack en zegt "koortsachtig en ijverig" alle informatie te verwijderen. Ook zegt Biderman vrijwel zeker te weten wie achter hack zit. "Het was geen werknemer, maar wel zeker iemand die toegang had tot onze technische dienst."