Gwyneth Paltrow onthult haar perfecte Valentijnsdag

getty
Wie nog geen plannen heeft voor morgen, kan misschien inspiratie vinden bij Gwyneth Paltrow. De 39-jarige actrice onthulde namelijk hoe haar ideale Valentijnsdag eruitziet. Lekker eten, bloemen, massage-olie en een seksgids zijn daarbij onmisbaar.

Gwyneth beschreef de ideale valentijn op haar eigen welzijnswebsite, Goop. Daarop richt ze zich deze keer niet tot vrouwen, maar wel tot hun partners. "Ik geef hen wat tips zodat ze je niet alleen morgen kunnen verwennen, maar ook alle andere dagen", schrijft ze.

En ook aan de vrijgezellen heeft ze gedacht. "Als je single bent op valentijn, dan kan je de tips ook gebruiken. Breng de dag door met iemand die je lief is en verwen jezelf."

Vervolgens beschrijft ze uur per uur wat er moet gebeuren.

7 uur (of voor ze opstaat): liedjes
Zet als verrassing enkele romantische liedjes op haar iPod of MP3-speler. Zo zal ze zeker aan jou denken als ze gaat lopen, pendelt naar het werk, enzovoort.

8 uur (of voor ze opstaat): ontbijt
Een ontbijt op bed in het weekend is leuk, maar op een weekdag is het speciaal. Op de website geeft Gwyneth enkele simpele receptjes (yoghurt, omelet, salade). "Vergeet ook niet om een glas versgeperst fruitsap en koffie op het dienblad te zetten."

11 uur: briefje
Zorg ervoor dat er rond 11 uur een herinnering op de gsm van je geliefde komt, waarin staat dat ze haar broekzak moet checken. Daarin stop je op voorhand een romantisch briefje.

15 uur: bloemen
In de namiddag laat je bloemen afleveren, of ga je ze zelf brengen. Geen onpersoonlijk boeket natuurlijk, maar wel ééntje dat echt van jou komt. Gwyneth stelt voor om aan elke bloem één papieren hartje te bevestigen, waarop één woord staat. "Die vormen samen een romantische boodschap of een uitnodiging voor een etentje 's avonds."

18 uur: etentje
"Niets is zo leuk als een huisbereide, warme maaltijd die op jou staat te wachten tot je thuiskomt. Zeker wanneer die gemaakt is door de persoon van wie je houdt", klinkt het. Het recept voor escalope van kip vind je op Goop.

22 uur: de slaapkamer (enkel voor 18-plussers
)
Na het avondeten raadt Gwyneth alle koppels aan om zich terug te trekken in de slaapkamer, samen met enkele attributen.

Zij stelt voor om je te amuseren met de 'Original Weekender Kit' van Kama Sutra (19 euro). Die bevat liefdesolie, een plezierbalsem, honingpoeder en een zachte pluim om die aan te brengen.

Ten slotte vindt ze dat iedereen ook het boek '101 Nights of Grrreat Sex' van Laura Corn moet meenemen. "Dit is niet zomaar een seksboek. Het bevat heel wat 'geheime gesloten enveloppes', met speciale instructies om je partner te plezieren", zegt Gwyneth. "Dat klinkt simpel, maar het mysterie maakt zelfs de kleinste aanraking spannend."

Hopelijk voor Gwyneth leest ook manlief Chris Martin, de zanger van Coldplay, haar blog! (lbs)

afp
Zou Chris Martin één van zijn eigen liedjes op de iPod van zijn vrouw zetten?
getty Zou Chris Martin één van zijn eigen liedjes op de iPod van zijn vrouw zetten?
AFP