Gwyneth Paltrow heeft een vreemde sekstip voor ons

anp
Op haar lifestylewebsite 'Goop' geeft actrice Gwyneth Paltrow voortdurend goede raad aan haar lezers, en af en toe heeft ze ook tips voor ieders liefdesleven. Al is die deze keer van bedenkelijke kwaliteit.

De 43-jarige Gwyneth raadt iedereen immers af om het glijmiddel te gebruiken dat je bij de drogist of de apotheek kan kopen. Die noemt ze 'supergiftig'. In plaats daarvan raadt ze zaken aan die ook eetbaar (en natuurlijk erg gezond) zijn. "Als het veilig is om te eten, is het ook veilig genoeg om op je huid aan te brengen", klinkt het.

Gwyneth haalde de mosterd - gebruik alsjeblief nooit mosterd - bij een aflevering van de Netflixserie 'Grace en Frankie', waar Frankie haar eigen glijmiddel maakt op basis van yam (een soort eetbare wortelknol). Volgens de actrice zijn natuurlijke producten veel betere opties dan de glijmiddelen in de winkel, omdat ze geen parabenen bevatten.

Concreet raadt Gwyneth kokosnootolie, olijfolie, amandelolie of aloë veragel aan, zo organisch mogelijk natuurlijk. Maar voor je begint te experimenteren met keukenmiddeltjes, willen we je toch aanraden om erg voorzichtig te zijn. Paltrow heeft immers niet echt een wetenschappelijke basis voor haar beweringen, en ook natuurlijke producten kunnen de subtiele balans van je vaginale flora aantasten. Schimmelinfecties en andere problemen zijn dus zeker mogelijk, om van een vreemde geur nog maar te zwijgen.