Grote schoonmaak in je liefdesleven: uncuffing season is in volle gang

foto ter illustratie
Unsplash foto ter illustratie
Single op dit moment? Je bent niet alleen: het ‘cuffing season’ zit er weer op. We voelen de zon steeds meer op onze snoet en trekken er meer op uit. Waar er wel nog een grote donderwolk hangt? In het kantoor van relatietherapeuten. Want het zou momenteel hét moment zijn waarop koppels er de brui aan geven. 

Altijd gedacht dat de warme temperaturen en overgoten zomerdagen bevorderlijk waren voor een relatie? Think again! De warmere temperaturen geven juist het startschot voor het ‘uncuffing season’. Het wat, vraagt u? Uncuffing season is de tegenhanger van het cuffing season, een begrip dat werd afgeleid van ‘handcuffing’, het Engelse werkwoord voor handboeien omdoen, omdat je jezelf in principe voor één seizoen aan iemand vastbindt. Uncuffing is daar logischerwijs exact het omgekeerde van, je gaat dus een eind maken aan je relatie en je handboeien als het ware losmaken. 

Volgens data van Facebook veranderen de meeste relatiestatussen van ‘in een relatie' naar ‘single' tussen maart en juni wat aangeeft dat het ‘uncuffing season’ officieel begonnen is. De enige periode waarin ze evenveel veranderende statussen zien is in de twee weken voor Kerstmis. 

Daarnaast toont een studie uit 2014 bij 1.3 miljoen Facebookgebruikers door Lars Backstrom van Facebook en Jon Kleinberg van de Cornell University aan dat juni de populairste break-upmaand is. “We zien dat mensen vaak een relatie beginnen in februari om Valentijnsdag te kunnen vieren, maar er niet veel later de brui aangeven”, vertelt counselor Connie Omari. En waarom beslissen mensen dan juist nu om een eind te maken aan hun relatie? “Dat gebeurt meestal omdat mensen tijdens het cuffing season samengaan door het zien van een perfect plaatje. Wanneer alles geen rozengeur en maneschijn blijkt te zijn tegen de lente, dan maken mensen er een eind aan. Je wil je verfrissen en vernieuwen voor de zomer, als je relatie in de weg zit is dat moeilijk.”  
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.