GOEDELE: "Zo beleef je een zomer vol liefde en seks"

thinkstock
De vakantie is de ideale tijd om je relatie bij te kruiden. Samen genieten, ontspannen én vrijen. Door enkele leuke spelletjes kun je zelfs veel bijleren over elkaar.

We weten het allemaal: vakantie met je partner kan twee kanten uitgaan. Of je ergert je mateloos aan elkaars kleine kantjes die, nu je dag en nacht bij elkaar bent, plots olifantenproporties lijken aan te nemen en hopla, halverwege de vakantie zit het er 'm op. Kletterende ruzie. Je krabt elkaar net niet de ogen uit. De cijfers liegen er trouwens niet om: een boel relaties lopen na een vakantie op de klippen. Plots erg dicht op elkaars huid zitten is er te veel aan. Het andere scenario? Je krijgt weer vlinders in de buik. Je herontdekt elkaar, hebt hopen pret en duikt met vernieuwd enthousiasme tussen de lakens. Je hoort me al aankomen: op dit tweede scenario wil ik focussen.

Liefdesretreat

Waarom niet van deze zomervakantie een echt liefdesretreat maken om weer helemaal close met elkaar te worden? Elke zomer zie ik immers hetzelfde: het kwik stijgt en plots willen we weer van alles. Leren paardrijden! Zeilen! Detoxen! Kortom: nieuwe dingen proberen en oude hobby's van onder het stof halen. Maar bijna niemand denkt: laat ik mijn relatie eens nieuw leven inblazen. Waarom maak je niet eens van je vakantie een tijd waarbij je er op relatievlak vooruitgaat in plaats van achteruit? Een heleboel troeven spelen al in je voordeel. Je hebt meer tijd. Minder stress, wat betekent minder cortisol en meer testosteron die je energie en opwinding een boost geven. Je zweet meer: meer feromonen! En je draagt minder kleren ... Meer dan een wufte tuniek en kekke sandaaltjes heb je niet nodig om er verleidelijk uit te zien, zeker niet met die gebronsde armen en benen.

Dan is er de zee, een heerlijke bondgenoot om je relatie bij te peperen. Je glijdt de bruisende golven in, je natte haren schud je uitdagend rond en het zout doet je huid glinsteren. Er zijn lange, romantische wandelingen langs het strand met diepzinnige gesprekken. Gekoelde witte wijn in een ijsemmer in het zand en hoe je elkaar dan langzaam natte oesters voert. Een vluggertje in een strandcabine. Nachtelijk skinnydippen in zee. Lome siësta's op de hotelkamer. Picknick in de duinen. Elkaar na een ontspannende stranddag insmeren met geurige olie. Samen turen naar de oneindige sterrenhemel. Een ijsje delen. Zoveel heerlijks. En intussen kunnen jullie aan de slag met mijn olijke tips!

Een heleboel troeven spelen al in je voordeel.Meer tijd, minder stress, je zweet meer: meer feromonen! En je draagt minder kleren ...

Goedele Liekens

Benieuwd naar de tips van Goedele? Die lees je in ons pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar 1 euro.