Goede voornemens: vrouwen willen plezier, mannen willen harder werken

Als we klinken op het nieuwe jaar, dan horen daar traditioneel goede voornemens bij. We beloven om slechte gewoontes op te geven en om een betere mens te worden. Maar die definitie van 'een goede mens' blijkt niet voor iedereen hetzelfde te zijn, want mannen en vrouwen verschillen daarin sterk van mening.

Uit een enquête van The Huffington Post bij 230 volwassenen bleek namelijk dat mannen en vrouwen verschillende prioriteiten hebben om hun leven te beteren.

Zo beloven vrouwen zichzelf vooral om wat meer te genieten van het leven. Ze willen meer plezier maken (69 procent) en meer tijd doorbrengen met hun vrienden (61 procent). Daarnaast willen ze ook wat georganiseerder zijn (74 procent), vooral in het huishouden willen ze geen chaos.

Mannen daarentegen maken vooral het goede voornemen om harder te werken (73 procent). Dit bevestigt volgens The Huffington Post het oude stereotype van de man als broodwinner, want hij voelt zich verantwoordelijk voor het inkomen van de familie.

Alcohol
Daarnaast was het ook opvallend dat vooral mannen beloven om te stoppen met roken (63 procent ten opzichte van 53 procent) en om minder alcohol te drinken (60 procent ten opzichte van 14 procent).

Het zijn ook vooral mannen die er deze slechte gewoontes op nahouden (58 procent drinkt, 50 procent rookt), in tegenstelling tot de vrouwen (46 procent drinkt, 33 procent rookt). Wellicht vinden vrouwen hun alcohol- en rookgebruik dan ook niet schadelijk en hebben zij minder behoefte om dat onder controle te krijgen.

Gewicht
Toch zijn er ook een aantal voornemens die zowel mannen en vrouwen maken. Zo zijn er slechts iets meer vrouwen (57 procent) dan mannen (54 procent) die gewicht willen verliezen in het nieuwe jaar. Dat is natuurlijk niet verwonderlijk, als je weet dat twee derde van de Amerikanen af te rekenen krijgt met overgewicht.

Ten slotte gaven ook ongeveer even veel mannen als vrouwen aan dat ze geduldiger willen zijn (73 procent), meer tijd willen doorbrengen met hun kinderen (59 procent van de mama's en 57 procent van de papa's) en vaker bij hun geliefde willen zijn (60 procent van de mannen, 61 procent van de vrouwen).

En jij? Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar? Laat het ons weten! (lbs)