Geen plastische chirurgie: 'zwangerschapslippen' zoals bij Beyoncé bestaan echt

photo_news
Groot nieuws in Beyoncéland deze week. Niet haar zwangerschap was het onderwerp van speculaties, wel haar volle lippen die volgens velen extra hulp gehad zouden hebben van een spuitje. "Het ziet eruit alsof ze Kylie Jenner lipfillers heeft gehad," aldus de gossipsite MediaTakeOut. Maar niets blijkt minder waar.

Dames die in verwachting zijn, zien er anders uit dan anders. En dan hebben we het niet enkel over die bolle buik, maar ook de typische hormonale veranderingen die met zo'n kindje gepaard gaan. Natuurlijk heb je die befaamde 'zwangerschapsglow', maar veel vrouwen krijgen daarnaast ook last van acne-opstoten en ... zwellingen. Tijdens een zwangerschap maakt het lichaam maar liefst 50 procent meer bloed en vocht aan, om ervoor te zorgen dat het kindje in een optimale omgeving kan groeien. Zwellingen, ook in het gezicht, zijn dan ook een normaal deel van een zwangerschap, en worden veroorzaakt door die toename van bloed en vocht, zo legt de American Pregnancy Association uit.

Beyoncé is trouwens niet de enige die 'last heeft' van opgezwollen lippen door haar zwangerschap. Ook Kim Kardashian en Jessica Simpson postten tijdens hun zwangerschap al foto's van hun zwangerschapslippen. Het enige nadeel? Na de zwangerschap ben je die volle lippen even snel weer kwijt. Het duurt tot zo'n zes weken na de bevalling vooraleer je lippen er weer uitzien zoals voorheen.

My pregnancy lips are outta control #IGuessNotABadProblemToHave