Gedaan met illusies in bed: klungelen wordt weer hot!

Thinkstock
"Ik had tien jaar geleden een vriend die beweerde dat zijn ex-vrouw vijftien jaar lang een orgasme had bij elke vrijpartij", vertelde schrijfster Hilde Van Malderen deze ochtend op Radio 1. "Hij wou het ook altijd bij mij forceren. Bij navraag bij vriendinnen, bleek dat niemand elke keer klaarkwam. Ik had toen toch te doen met die man en zijn illusie dat alles perfect was," aldus de journaliste. Hoog tijd dus om die illusie te doorprikken.

In de meeste boeken en films verlopen de vrijpartijen zonder enig probleem en worden ze bekroond met een dubbele happy ending. Het is een open deur intrappen om te zeggen dat dat niet strookt met de realiteit. Ex-voetbaljournaliste Hilde Van Malderen heeft genoeg van dat mooie liedje en brengt in haar debuutroman een ode aan de waarheidsgetrouwe seksscène.

"In mijn boek zitten realistische seksscènes, mét het geklungel dat er vaak bijhoort. Je loopt nu eenmaal ontgoochelingen op. Mijn hoofdpersonage heeft seks. Soms is het goed. En soms voelt ze zich heel erg triestig en sukkelig. Zoals dat in het echte leven gaat."

'Kathaai' is uitgegeven bij Manteau en kost 21,99 euro.

Manteau