Fireworking: de nieuwe (niet zo leuke) datingtrend

Getty Images
Ah, de liefde. Bestaat er iets mooiers? Wanneer we alle datingtrends van tegenwoordig ontdekken, zou je denken van wel. Een nieuwe dag, een nieuwe datingtrend die de kop opsteekt. Mogen we je voorstellen: fireworking. 

Van indruk maken op je jaloerse ex tot je nieuwsgierige familie de mond snoeren. Wie gaat fireworken, gaat een relatie aan met iemand met als doel die relatie zoveel mogelijk in de kijker zetten om indruk te maken op anderen. 

Fireworking wordt beschreven als het omgekeerde van de datingtrend stashing. Bij stashing wordt een geliefde bewust achtergehouden bij vrienden en familie. Wanneer iemand aan fireworking doet, gebeurt dus juist het tegenovergestelde. 

Hoewel het op het eerste gezicht flatterend lijkt wanneer iemand zoveel mogelijk met je te koop wil lopen, is het ook wel pijnlijk om te weten dat iemand eigenlijk alleen om de mening van anderen geeft. Hoe merk je het op? Je kan een fireworker herkennen aan een overvolle socialmediapagina, met in het bijzonder kiekjes die genomen worden op de mooiste plaatsen om zo hun volgers jaloers te maken. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Pieter De Bonte

    100% Karl Vannieuwkerke

  • Peter Janssens

    Dus 'fireworker' beschrijft ongeveen 99% van de sociale media profielen.