Exclusief voor abonnees

Exit ex: zo trap je niet in de jaloezieval

Getty Images/iStockphoto
Ooit was hij de prins op het witte paard. Maar helaas kende jullie sprookje geen lang en gelukkig einde. Nu verneem je via de digitale kanalen dat hij alweer een nieuwe jonkvrouw geschaakt heeft. Voor het groene monster toeslaat: zo trap je niet in de jaloezieval.

Twee letters. Reden voor echtelijke twisten en ontvanger van heel wat nijdige blikken. ‘Ex’, pennen we neer in het denkbeeldige kruiswoordraadsel. Ex-vrouw. Ex-man. Ex- liefde. Of gewoon ‘ex’ tout court. Zelden droeg zo’n kort woordje zo’n zware lading mee. Of riep het zulke heftige emoties op.  Vooral jaloezie durft al eens de kop op te steken, zeker als de ex in kwestie zijn of haar hoofd nog regelmatig laat zien. Tandengeknars, een bonkend hart, een hoofd dat ontploft: hoe luid het groene monster zich ook laat horen, vaak blijft het oorverdovend stil. Jaloezie geldt niet voor niks als een van de zeven hoofdzonden.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.