Exclusief voor abonnees

Erotisch vrouwenblad 'Oh' heeft het moeilijk: "Alles is nu te plat, te bloot, te seksistisch"

Hoofdredacteur en seksentrepreneur Sandy Wenderhold.
Pim Ras Fotografie Hoofdredacteur en seksentrepreneur Sandy Wenderhold.
Erotisch vrouwenmagazine 'Oh' jubileert. Hoofdredacteur Sandy Wenderhold (49) heeft het tij tegen: "We zitten in een redelijk preutse en ook verwarrende tijd op gebied van seks.’"

Zangeres/actrice Birgit Schuurman wilde als gasthoofdredacteur graag meewerken aan een prikkelende fotoserie en een zwoele hitlijst samenstellen voor het jubileumnummer van erotisch vrouwenmagazine Oh, dat twee jaar bestaat.

Maar mannen zijn bang om zich ermee te associëren, weet hoofdredacteur en seksentrepreneur Sandy Wenderhold, die de afgelopen jaren glossy's maakte waarin bdsm, seksrobots, seksspeeltjes en ook extreme fantasieën aan bod kwamen.

"Het vinden van naaktmodellen blijkt moeilijk. En ook mannelijke adverteerders deinzen vaak terug. We doen zaken met eigenaressen van lingeriemerken, onlineshops en escortbureaus door en voor vrouwen. Zelfs een merk als Durex doet ingewikkeld. De hypocrisie ten top. Ik weet niet wat ze daar denken dat er met een condoom gebeurt."

Je hebt 28% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ineke Visser

    Ook ik sluit mij aan bij Thierry. Het is niet echt iets vernieuwend.

  • Thierry Vansweevelt

    Fout... alle tijdschriften doen het slecht, zeker nieuwe, en het is gewoon te preuts in verhouding tot beelden op het internet. Tijdschriften en zeker dit zijn zo geconcentreerd op mooie foto's, veel inhoud is het niet. Maar mooie foto's, die vind je dus op internet. Zorg voor iets vernieuwends met veel tekst, iets wat de mensen echt nodig hebben. Er zijn echter al genoeg soorten tijdschriften.