Ga naar de mobiele website
^ Top

Eén op drie vrouwen verlangt nog naar seks met een ex

Thinkstock
Niet elke vrouw is getrouwd met de 'beste seks uit haar leven'. Meer dan één op de drie vrouwen (38 procent) verlangt namelijk nog steeds naar de fantastische seks met een ex-partner. Bij mannen is dat minder vaak het geval, met 29 procent die hetzelfde bekende.

"Het gras is groener aan de andere kant, zo zegt men wel eens, en dat is niet anders op het gebied van seks", zegt seksexperte Tracey Cox van seksspeeltjesverkoper Lovehoney, die het onderzoek uitvoerde.

Beste seks
"Niet elke vrouw trouwt met de beste seks uit haar leven. Ze stellen meer 'verstandige' vragen: zal hij trouw zijn en een goede vader voor mijn kinderen", aldus Cox. "Ik krijg veel e-mails van vrouwen die zeggen dat ze van hun man houden, maar nog steeds fantaseren over seks met een ex. Ze hebben geen spijt van hun keuze, maar missen wel de fantastische seks van vroeger."

Toch hoeft de meerderheid van de mannen zich geen zorgen te maken. Aangezien één derde de seks mist, wil dat ook zeggen dat twee derden wél getrouwd is met de beste seks uit haar leven. Bij mannen is dat zelfs nog iets meer: 71 procent had de meest bevredigende seks met zijn huidige vrouw.

Volgens Cox heeft die tendens te maken met een verhoogd bewustzijn van vrouwen met betrekking tot seks. Als ze niet tevreden zijn, dan durven ze dat zeggen. "Ik vind de resultaten erg bemoedigend. Het toont aan dat we steeds meer ontdekken, beter aangeven wat we willen en meer genieten van seks."

Fifty Shades
Dat is volgens haar deels te danken aan de populariteit van boeken zoals het erotische 'Fifty Shades of Grey. "Die boeken helpen bij het creëren van een gezonde seksuele omgeving waarbij vrouwen beseffen dat je vernieuwing en lef nodig hebt voor goede seks."

Maar ondanks het succes van 'Fifty Shades' en de bijhorende aanmoediging voor vrouwen, zijn het toch nog steeds de mannen die hun partner aanzetten om iets nieuws te proberen. 26 procent van hen zei dat ze hun beste seks ooit hadden bij het experimenteren, ten opzichte van 17 procent van de vrouwen.Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug