Exclusief voor abonnees

Eén op de tien vrouwen heeft áltijd pijn bij het vrijen, maar er is een oplossing

Getty Images
Een op de drie vrouwen heeft af en toe pijn tijdens de seks. Tien procent zet zelfs bij elke vrijpartij de tanden op elkaar. Seksuologe Reinhilde Melles heeft de oplossing gevonden: de vaginisme-coach. “Niet alleen mannen, maar ook vrouwen hebben bar weinig kennis over de anatomie van de vrouw.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Toon Schouteden

    Heel veel "ziektes" of "ongemakken" hebben hun oorsprong tussen de oren. Als het daar niet goed zit, uit zich dat op 'n andere plaats van het lichaam. Let wel: "heel veel" is niet "alle".

  • Lou Bakker

    Oplossing ligt voor de hand. Niet meer vrijen.

  • Claudia Rosseel

    Zoek vooral professioneel advies i.p.v. je te laten aanpraten dat "vaginisme normaal niets te maken heeft met een lichamelijke afwijking" en dat een normale seks geen probleem kan zijn "omdat er sowieso een kind door de vagina heen kan gaan". Er zijn wel degelijk lichamelijke afwijkingen die normale seks pijnlijk kunnen maken, en die lossen niet op door wat gefikkel onder toezicht van een seksuologe. Die kunnen dat niet behandelen.