Een bruiloft aan het plannen? Pas op voor deze verborgen kosten

thinkstock
Het trouwseizoen draait weer op volle toeren, en we hebben bijna allemaal wel een grote dag in onze agenda staan. Sta jij op het punt een ring om je vinger te laten schuiven en zit je nog volop in het planningsproces? Hou dan zeker rekening met deze financiële verrassingen.

Uitnodigingen
Je spendeert zoveel tijd aan het uitzoeken van de perfecte uitnodigingen en save the dates, dat je wel eens durft te vergeten dat die dingen ook nog effectief op de post moeten om bij je gasten aan te komen. Afhankelijk van het aantal gasten, kunnen de postzegelkosten serieus oplopen. En vergeet de bedank-kaartjes achteraf ook zeker niet.

Acccessoires
De meeste bruiden hebben alleen budget voor hun trouwjurk in gedachten, en vergeten al de rest. Je hebt immers ook nog schoenen, lingerie, juwelen, eventueel een sluier, make-up artiest en een kapper nodig. Dat kan al snel heel wat extra geld aan je budget toevoegen.

Serieuze feestgangers?
Heb je een aantal feestbeesten onder je vrienden? Dat zou je ook wel eens een hogere rekening dan gepland kunnen opleveren. In de meeste gevallen boek je de locatie voor een bepaalde tijdsduur (net als de DJ en fotograaf), dus wanneer je trouwfeest uitloopt, kan het gebeuren dat ook je rekeninguittreksel wat langer is dan verwacht. Lees dus zeker de kleine lettertjes op je contract.

Locatie
Afhankelijk van de locatie kan het nodig zijn om ook nog tafels, stoelen, textiel, servies en nog veel meer te laten komen. Soms blijft het bij de huurkosten, maar sommige bedrijven rekenen ook nog eens aan gewoon om alles te komen bezorgen.

Hotelkosten
Waar zullen jij en je bruidegom verblijven de nacht voor de bruiloft? Als jullie in een andere stad (of land) trouwen, kan dat ook een hotelrekening met zich meebrengen.

Cadeautjes
Aangezien de meeste ouders ook veel moeite (en geld) in jullie bruiloft steken, verdienen zij wel een speciaal cadeautje, toch?

Plan B
Wil je buiten trouwen? Dan is het - ons land kennende - geen slecht idee om een plan B achter de hand te hebben. Is er bij jouw locatie geen mogelijkheid om het feest binnen verder te zetten? Dan moet je misschien nadenken over een party tent of een andere optie om toch droog te blijven.