Dit zijn de 6 beste adresjes om bij Belgen te logeren in buitenland

Thomas Lefebvre/Unsplash
Het is niet omdat de kerstvakantie net achter de rug is, dat je niet al opnieuw aan je volgende vakantie mag denken. Naar goede gewoonte kiest de gids 'Logeren bij Belgen' de beste adresjes in het buitenland, uitgebaat door landgenoten uit. Ideaal als je geen zin hebt om je door een taalbarrière te worstelen. Ook de lezers konden hun stem uitbrengen, en die uitkomst vind je hieronder.

De top drie in Frankrijk

1. RÉSIDENCE PIERRE, Rosières-près-Troyes

Résidence Pierre

"Een toplocatie" en "een aanrader", zo bestempelen de vakantiegangers hun verblijf in dit charmehotelletje in de Aube, een van de streken waar champagne gemaakt wordt. De bubbels zijn de grootste troef van het vakantieaanbod van Peter Bruneel en Heidi Huys uit Tielt, maar ook de recent geïnstalleerde sauna en jacuzzi worden geapprecieerd.

www.residencepierre.fr

2. MAISON DES ÉTOILES, Verrières

Facebook Maison des Etoiles

Een verwenadres waar je vriendelijk ontvangen wordt, zo omschrijven de reizigers deze B&B bij Millau in de Aveyron. Astrid Lieben en Johan Bastiaens uit Genk en Lanaken zijn dan ook meer dan zomaar gastvrij, zeggen de lezers van 'Logeren bij Belgen'. De table d'hôtes is een hoogtepunt van het verblijf. De sterrenhemel krijg je er gratis bij.

www.masdesetoiles.com

3. LE MAS DU PÈRE JEAN, La Roche-Saint-Secret

Le Mas du Père Jean

De keuken van deze B&B in de Drôme Provençale wordt door de vakantiegangers unaniem geprezen. "Het is een pareltje." Le Mas du Père Jean wordt uitgebaat door Frank Van den Bogaerd en Martine Van Hooydonck, die hun restaurant Ratatouille in Beerse vaarwel zegden en naar Zuid-Frankrijk trokken.

www.mas-du-pere-jean.com

De top drie in Zuid-Europa

1. CORTIJO VALAVERO in Andalusië, Spanje

B&B Cortijo Valavero

"Mag je zeker niet overslaan op je tocht door Zuid-Spanje." Dat is wat logees van deze B&B in Lújar vinden. Vanessa Wouters uit de Kempen, in een vroeger leven professioneel volleybalspeelster, maakte samen met haar Spaanse vriend van een ruïne van een olijfboerderij een topverblijf voor gasten die Andalusië willen verkennen.

www.cortijovalavero.com

2. CASA D'ORO in Umbrië, Italië

Casa d'Oro

West-Vlamingen Jan Vandorpe en Filip Van Branteghem zijn al jaren ambassadeurs van Umbrië. Dat wordt beloond met lovende woorden van hun gasten: "Er bestaan geen superlatieven om dit verblijf te beschrijven". Het dynamische duo uit Harelbeke verbetert het aanbod van de B&B in Oro steeds weer met o.a. Vespa's en een eigen boek over hun favoriete streek en gastronomie.

www.casadoro-umbria.it


3. I FIAMMINGHI in Toscane, Italië

I Fiamminghi

De gastvrijheid van I Fiamminghi staat buiten kijf: "een ongelooflijk fijne gastheer en gastvrouw", schrijven de bezoekers. Dat is niet de enige troef van Dirk Matton en Annemie De Clercq uit Oudenaarde en Sint-Niklaas. Hun B&B in Montaione is een waar palazzo met een terras waar Toscane aan je voeten ligt.

www.ifiamminghi.it

De gidsen 'Logeren bij Belgen in Frankrijk' en 'Logeren bij Belgen in Italië, Spanje, Portugal en Marokko' liggen vanaf midden januari in elke boekhandel en kosten € 19,99.