Dit waren de populairste emoji’s bij online daters

Getty Images/iStockphoto
Daten in 2019 was vermoeiend. Regels bestaan niet en er wordt dagelijks een nieuwe trend verzonnen. Al toont onderzoek aan dat bepaalde dingen wel beter werken dan andere. Bij online dating zijn dat emoji’s bijvoorbeeld. Van als eerste hallo sturen tot een lachend mannetje gebruiken bij je berichtjes: onderzoek van datingapp The Inner Circle toont aan dat er wel degelijk emoji’s zijn die beter in de smaak vallen dan andere. 

Het einde van 2019 nadert met rasse schreden en het zou moeilijk zijn om een decennium zo voorbij te laten gaan. Dat dachten ze ook bij datingapp The Inner Circle. Ze bekeken hoe mensen tegenwoordig hun liefdesleven aanpakken op het internet. Zo zagen ze bijvoorbeeld dat mensen zo'n 60 berichtjes sturen alvorens ze hun gsm-nummers uitwisselen.

Je doet waarschijnlijk ook je best om een zo origineel mogelijke openingszin te vinden en daar doe je ook goed aan. ‘Hi’, ‘hello’ en ‘hey’ kregen zo’n 45% minder antwoorden maar werden wel het vaakst gebruikt, toont het onderzoek aan. 5% van de mensen gebruikte een emoji in hun openingszin. De populairste van dit jaar? Het knipoogje, de smiley en grote lach. 

In een jaar vol met klimaatspijbelaars en Brexitonderhandelingen lieten daters nieuws uit hun gesprekken. Al werd sport wél uitvoerig besproken. Rugby werd bijvoorbeeld 11.835 keer aangehaald en ook voetbal werd zo’n 19.769 keer besproken. Singles bespraken daarnaast ook met plezier wat voor dieet ze volgden: zo werd 11.471 keer over veganisme gesproken. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.