Ga naar de mobiele website
^ Top

Dit moet je zeggen als je beste vriendin een affaire heeft

Thinkstock
Welke raad geef je het best aan een vriendin die verliefd wordt op een getrouwde man? Wellicht dat ze niet aan een relatie met hem mag beginnen. De meeste vrouwen zullen daar echter niet naar luisteren, omdat "je nu eenmaal niet kiest op wie je verliefd wordt". Volgens Kristen Houghton van de Huffington Post is je vriendin wijzen op de volgende vijf waarheden het enige wat je dan nog kunt doen.

1. De behoeftes van zijn familie zijn altijd belangrijker dan die van jou
Hoe je het ook draait of keert, zijn familie zal altijd op de eerste plaats komen, inclusief zijn vrouw. Zelfs als hij alleen maar op een negatieve manier over haar spreekt, blijven zijn verplichtingen bestaan. Zeker als ze samen kinderen hebben, zal hij zich altijd verantwoordelijk blijven voelen.

Bovendien hebben ze samen een leven opgebouwd. Niet alleen met eventuele kinderen en materiële zaken zoals een huis, maar ook met een gemeenschappelijke vriendenkring. Dat leven zal hij niet zomaar opgeven.

2. Zijn leven met jou is geheim en dat zal altijd zo blijven
Hoe graag jij ook met hem naar de bioscoop wil of romantische wandelingen op het strand wil maken, dat zal nooit gebeuren. Hij wil wel je minnaar zijn, maar hij wil niet voorgesteld worden aan je vrienden. Het risico dat zijn familie dat ontdekt, is veel te groot.

3. Hoe lief hij ook is, je bent maar een tijdelijk verzetje voor hem
Dit zal moeilijk te begrijpen zjin voor je vriendin, maar helaas is het (meestal) wel waar. Het begin van een affaire is romantisch en spannend, maar dat gaat voorbij. Het opwindende 'stelen' van enkele uurtjes thuis of op het werk zullen al vlug een opgave voor hem worden.

4. Hij zal zijn vrouw niet verlaten
Minder dan vijf procent van de ontrouwe mannen verlaten hun vrouw voor hun minnares. Of hij dat nu doet om financiële problemen bij een scheiding te vermijden, uit religieuze overtuiging of uit gemakzucht, het resultaat is hetzelfde. Maak je zelf dus ook niets wijs en blijf niet wachten.

En wat jezelf niks wijsmaken betreft, dat geldt volgens Kristen Houghton ook voor dit: hij heeft nog altijd seks met zijn vrouw, wat je ook wil geloven.

5. Je hebt geen enkel juridisch, financieel én emotioneel recht
Je beseft waarschijnlijk wel dat je juridisch of financieel niks kan eisen, maar je denkt waarschijnlijk wel dat er een emotionele band is tussen jou en je minnaar. Maar eens de affaire voorbij is, zal je merken dat zijn gevoelens niet zo diep waren en dat hij je snel kan vergeten.

Houghton legt uit waarom: zelfs als hij echte liefde voor jou voelt, kan hij daarmee omgaan op een niet-emotionele manier. Dat wil niet zeggen dat hij een slechte persoon is, maar hij handelt praktisch. Hij weet dat emoties enkel problemen zullen veroorzaken met zijn familie, dus zal hij altijd een zekere afstand houden.

Tot slot: enkele tips die je haar moet geven
- Zorg dat je een eigen leven hebt
Je mag niet altijd bereid zijn om je plannen op te geven voor hem. Je moet zorgen dat je nog een leven naast hem hebt, want dat heeft hij ook. Blijf dus afspreken met je vriendinnen.

- Besef waar je aan begint
Een affaire begint met spannende, zelfs extatische gevoelens, maar eindigt bijna zeker in pijn en verdriet. Onthoud wat jouw status is: je bent de minnares, niet de vrouw.

- Denk aan je prioriteiten
Denk met je hoofd, niet met je hart. Is dit echt het leven dat je wil? Verdien jij niet beter dan dit?Meld een bug